ErdoÄŸan: Milli irade istikrardan yana tecelli etti

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸan: Milli irade istikrardan yana tecelli etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 08:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazını kıldı. Daha sonra cemaatle sohbet eden Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ''Milli irade dün 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'İstikrardan başka çıkış yok' dedi, böyle bir karar vermeyi ortaya koydu'' dedi.

Haberin Devamı

Sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kılan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.      

ErdoÄŸan: Milli irade istikrardan yana tecelli etti

         

Bir gazetecinin seçim sonuçlarının sürpriz olup olmadığına yönelik soru üzerine Erdoğan, her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir sürecin burada söz konusu olduğunu söyledi.               

Erdoğan, 7 Haziran'da yapılan seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerinin sonuç vermediğini ve tekrar milli iradeye müracaat edildiğini belirterek, "Çünkü siyasi dünyamızda bu işin nihai belirleyicisi milli iradedir ve milli irade dün, 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'istikrardan başka çıkış yok' dedi. Böyle bir karar vermeyi ortaya koydu" diye konuştu.               

Haberin Devamı

Çıkan neticenin Türkiye ve millet için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ettiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:               
"Tabii milletimden de en büyük istirhamım da şudur, bir olalım, iri olalım, kardeş olalım. Hep birlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye sahip olmadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman bir şey söyledim, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedim. Bu dört tane başlık bizim için adeta olmazsa olmazdır. Bu dört başlığı çok zenginleştirmemiz lazım, güçlendirmemiz lazım ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım. Ben tekrar milletime özellikle şükranlarımı ifade ediyorum. Aynı zamanda milletim adına, şahsım adına da hakikaten dün gece o duyulan coşkunun, ülke genelinde dün cereyan eden seçimlerdeki hakikaten demokratik bir olgunluğun ülkemizde ne noktaya geldiğini göstermesi bakımından da şükranlarımı ifade ediyorum."      

Haberin Devamı

ErdoÄŸan: Milli irade istikrardan yana tecelli etti

 "Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz?"               

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "Dış basında Tayyip Erdoğan ile AK Parti'yi özdeşleştirerek, 'Erdoğan'a oy vermeyin' diyen basın yayın organları oldu. Şu anda AK Parti'ye oy verenlerin ezici çoğunluğu da 'Tayyip Erdoğan bir milli mücadele yürütüyor ve biz bu sebeple desteklemek zorundayız' dediler. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o milli mücadelede eli daha güçlendi diye bilir miyiz?" sorusu üzerine, bunu şahsıyla alakalı olarak değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.     

ErdoÄŸan: Milli irade istikrardan yana tecelli etti

 Ancak buradan bir ÅŸeyin iyi tespit edilmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, şöyle devam etti:             Â
"Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde ilgilenirken, kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Milli iradeye niye saygı duymuyorlar? Milli irade burada diyelim, Erdoğan'ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hala saygı duyamadılar. Manidar olan budur. Onlara bu soruyu sorun. Onlara bunu sormak lazım. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz? Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Kesin rakamlar da Yüksek Seçim Kurulu'nun dün akşamki açıklamalarına göre, 17'sinde filan açıklanacak. Ama şu anda geçici neticelere baktığımız zaman yüzde 50 gibi bir rakam gözüküyor. Buna yurt dışında kullanılan oylar da neticelendiği zaman öyle zannediyorum ki tamamen kesinleşecek ve YSK neticeyi açıklayacak. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben pek görmedim. Nadide bazı yerleri bir kenara koyarsak, hamdolsun çok olgun bir seçim geçti. Çok kısa zamanda da neticeler, hemen hemen saat 24.00 olmadan biliyorsunuz netleşti. Onun için milletime de şükranlarımı iletiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar."

Haberin Devamı

ErdoÄŸan: Milli irade istikrardan yana tecelli etti

BAKMADAN GEÇME!