Erdoğan Marmaris'ten ayrıldı, kaldığı otel bombalandı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Marmaristen ayrıldı, kaldığı otel bombalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 14:30

Erdoğan Marmaris'ten ayrıldı, kaldığı otel bombalandı

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun darbe girişimi sırasında, bir süredir tatil yaptığı Marmaris'te basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra İstanbul'a gitti. Erdoğan ayrıldıktan 1.5 saat sonra otele saldırı oldu.
15 Temmuz cuma gecesi saat 23.30 sıralarında Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nden görevliler, DHA muhabirinin de aralarında olduğu bazı gazetecilere Grand Yazıcı Club Turban otelinin önüne gitmeleri söylendi. Cumhurbaşkanı'nın bölgede tatil yaptığını bilen basın mensupları da vakit kaybetmeden otele geldi. Ardından Başbakanlık korumaları basın mensuplarını, Cumhurbaşykanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını söyleyerek, yakındaki Grand Yazıcı Mares Otel'e götürdü. Gazeteciler yaklaşık yarım saat burada bekledikten sonra, gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte basın açıklaması yaptı.
HALKI MEYDANLARA ÇIKMAYA ÇAĞIRDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını 'Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı meydanlara çağırdı' başlığı ile saat 00.23 ilk Doğan Haber Ajansı duyurdu. Haberde Erdoğan'ın şu sözleri yer aldı:
"Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız."
Doğan Haber Ajansı haberin hemen ardından da 00.42'de Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  olan damadı Berat Albayrak'ın birlikte 3 kare fotoğrafını da abonelerine servis etti.
İSTANBUL'A HAREKET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamanın ardından bir süre daha otelde kaldı. CNN Türk Televizyonu'na görüntülü olarak bağlanıp, düşüncelerini daha geniş bir şekilde dile getirdi. Ardından on araçlık bir konvoy hızla otelden çıkıp İçmeler yönüne hareket etti. Yaklaşık 10 dakika sonra da bir helikopter denizin üzerine doğru havalandı. Araç konvoyu da otele döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da havayoluyla İstanbul'a ulaştı.
SALDIRI OLDU
Erdoğan'ın otelden ayrılışından yaklaşık 1.5 saat sonra ise darbe girişiminde bulunan askerlerce buraya saldırıda bulunuldu. İzmir Çiğli'den kalktığı belirtilen helikopterle havadan ve diğer birliklerce karadan ateş açılıp, el bombası da kullanılan saldırıda, çatışmaya giren polislerden 2'si şehit oldu, 8'i ise yaralandı. Saldırıda bulunan askerler daha sonra buradan çekilip, izlerini kaybettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!