Erdoğan Kral Selman'ı karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz'i törenle karşıladı. İki liderin milli marşları dinlediği platforma Kral için rampa konulması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz için Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde resmi törenle karşıladı. Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne atlı kıta eşliğinde geldi. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, tören kıtasını selamladı.

Bu sırada iki liderin milli marşları dinlediği platforma yürüme zorluğu çeken Kral için rampa konulması dikkat çekti. Törende Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suudi Arabistanlı yetkililer ve üst düzey bürokratlar yer aldı. 

Haberin Devamı

KRALA DEVLET NİŞANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişinde basına birlikte görüntü verdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda  Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz için Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. 

Haberin Devamı

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman’a Devlet Nişanı taktı. Erdoğan, Devlet Nişanı’nın yabancı devlet başkanlarına verilen Türkiye’nin en yüksek nişanı olduğunu belirterek, bu nişanın iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde taktir edilmesinin bir sembolü olduğunu söyledi.

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı

Suudi heyeti Erdoğan'ı halıda yürürken böyle izledi.

Kral Selman’ın bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiğini kaydeden Erdoğan, “Değerli dostum, aziz kardeşim; Suudi Arabistan’da tahta çıktığınız günden bu yana ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkılar sağladınız. İki toplum arasında kökünü tarihten alan dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesine yönelik güçlü irade gösterdiniz. Büyük sorunlarla yüzleşen coğrafyamızda dirayetli yönteminiz, bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiniz. Bu bakımdan ülkemizle sergilediğiniz dayanışma her türlü taktirin üzerindedir. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın sizin desteğinizle işbirliğini daha da derinleştirmesi, bölgesel ve küresel barış için bir fırsattır. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini perçinleyecek adımları kararlılıkla atmaya devam ettireceğimize inanıyorum. Bu tarihi ziyaret ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş anlamlı bir mesajdır. Kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin sembolü olacak bu nişanı zatıalilerine takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devlet Nişanını takmasından sonra Kral Selman, teşekkür ettikten sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kral Selman, Türk hükümeti ve halkı ile olan ilişkilerinin taktire şayan olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı

Fotoğraf: Selahattin Sönmez  / ANKARA

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı

Erdoğan Kral Selmanı karşıladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!