Erdoğan: İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik (1)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik (1)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 15:45

Erdoğan: İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik (1)

Haberin Devamı

 

 

 Özgür ALTUNCU - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ında aralarında bulunduğu 6 kişi  ile  geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Ak Parti'nin kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

ERDOĞAN, GÜL VE DAVUTOĞLU TÖRENE KATILDI
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra , 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu , TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve vatandaşlar katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.
Erdoğan, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür. Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla..." dedi. Avluyu dolduranlan bu sırada "Fethullah gelecek hesap verecek" şeklinde sloganlar attı. Konuşmasına devam eden Erdoğan, "Kardeşlerim yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımız icabet etmesi meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye 'onların tankı topu varsa bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular. Bu genç kardeşlerim tankların altına yatması sıradan bir olay değildir. Bu bir imanın özelliğiyle teşviğidir.. ve bunu yaptılar" dedi.

"İDAM İSTERİZ" SLOGANLARI
Erdoğan'ın "Şu an itibariyle 161 şehidimiz var" demesi üzerine vatandaşlar "İdam isteriz" şeklinde slogan attı. Erdoğan da "Kardeşlerim dün de ifade ettim. Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak özellikle Anayasal olarak gerekli olan merciler de değerlendirmesi yapılır ve kararı da verilir. Kardeşlerim biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri attık. Kararlarımızı da verirken bin düşündük bir verdik. Şimdi de aynı şekilde olumlu şekilde bu adımı atarız" diye konuştu. Fethullahcı Terör Örgütü'nün attığı adımın karşılığını bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Nasıl buldu milletle buldu en güzel cevabı benim aziz milletim verdi" şeklinde konuştu.

"BAŞARAMADILAR"
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ülkede bildiğiniz gibi yasama organı vardır, yürütme vardır, yargı vardır. Bunlar bu organları bile çatıştırmaya kalkıştılar. Ama başaramadılar. Netice ne oldu? Bakınız şu anda dün itibariyle yargıyı eline geçirmiş olan bu örgüt şimdi teker teker dökülüyor. Ve şu anda da yargı bunlardan binlercesini gözaltına almış durumda, açığa almış durumda bakınız. Bakınız HSYK üyelerinden tutunuz, Anayasa Mahkemesi üyelerine varıncaya kadar, birincil mahkemeye varıncaya kadar şu anda gözaltına alınıyorlar, açığa alınıyorlar ve tutuklanıyorlar. Bu olması gerekendi. Fakat yeterli mi değil. Şu anda silahlı kuvvetlerimizin ne yazık ki perişan eden bu örgüt generallerinden tut en alt kademeye kadar şimdi onlar da tutuklanmaya başlandılar. Yeterli mi değil. Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı. Biz bunları biliyoruz ilgili olan mercilerede söyledik, söylüyoruz."

 "..BUNLARI İSTEYECEĞİZ... FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEMSİLCİLERİDİR"
Erdoğan, "İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik. Şu anda Amerika'ya, batılı ülkerlerine yazılı olarak da Adalet Bakanlığı'mız kanalıyla, Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla bunları talep edeceğiz. Bunları isteyeceğiz. Ve tavırlarını da ayrıca göreceğiz. Görüştüğümüz tüm devlet büyüklerine de bunları özellikle hatırlatıyorum. Şu anda bu darbeciler ne yazık ki bu Fethullahçı Terör Örgütünü'nün temsilcileridir" diye konuştu.
Erdoğan hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve meydanlardan ayrılmayacaklarını, kararlı şekilde yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

(FOTOĞRAF)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!