Erdoğan ile görüşen Kilis Valisi'nden açıklama

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ile görüşen Kilis Valisinden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 16:35

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Kilis heyetinde yer alan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Esnafın hem kredi borcu, hem SGK’ya olan borçlarının ertelenmesi ve bununla ilgili tedbirlerin alınması, ayrıca devlet bankalarından faizsiz kredi alınmasıyla ilgili konularda gerekli talimatlar verildi. Buna benzer birçok şeyler var ekonomik pakette" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü’nde Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyeti kabul etti. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da hazır bulunduğu kabuldeki heyete, Kilis Milletvekilleri Reşit Polat ve Hilmi Dülger ile Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da katıldı. Basına kapalı gerçekleşen ve 1,5 sat süren görüşmenin ardından Kilis Valisi Süleyman Tapsız, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.


YEREL YÖNETİCİLER OLARAK BİZDEN DİNLEMEK İSTEDİ

Kilis heyeti olarak, milletvekilleri ve belediye başkanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kilis’te yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi arz ettiklerini belirten Tapsız, şunları söyledi:

"Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar yakinen takip ediyordu. Biz kendisini süreli bilgilendiriyorduk. İlgili kurumlar da ilgili bakanlıklar da yakınen bilgilendiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün bizatihi Kilis’teki yerel yöneticiler olarak bizden dinlemek istediler. Biz de orada yaşanan sıkıntıları problemleri birinci elden kendilerine arz etme imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten kendisinin takip ettiğini yakinen her şeyi bildiğini, her zaman Kilislilerin yanında olduğunu, her türlü desteği verdiğini, bundan sonra da vereceğini ifade etti."

HER ZAMAN KİLİSLİLERİN YANINDA OLDUĞUNU İFADE ETTİ

Vali Tapsız sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle ekonomik olarak bazı esnafımızla ilgili alınması gereken tedbirler var. Bazı paketler var, ekonomi paketleri. Bunlarla ilgili zaten talimatları verdiğini, güvenlik açısından da hem güvenlik hem askeri yönden de gerekli önlem ve tedbirlerin alındığını ifade etti. Her zaman Kilislilerin yanında olduğunu Kilis’in yalnız olmadığını ve Kilislilerin bunu bilmesini özellikle bizlere de vurgulayarak ifade ettiler. Gerekli her türlü önlem ve tedbirin alındığını, bundan sonra da alınmaya devam edeceğini özet olarak ifade ettiler. Biz de bizi kabul ettikleri için bizzat bizden dinledikleri için tüm Kilisli hemşerilerimiz adına şükranlarımızı ilettik. Durum bundan ibaret."

ESNAFIN HEM KREDİ HEM SGK BORÇLARININ ERTELENMESİ

Vali Tapsız, basın mensuplarının "esnafın kredi taleplerinin nasıl karşılanacağı" ile ilgili soruya, "Esnafın hem kredi borcu, hem SGK’ya olan borçlarının ertelenmesi ve bununla ilgili tedbirlerin alınması, ayrıca devlet bankalarından faizsiz kredi alınmasıyla ilgili konularda gerekli talimatlar verildi. Buna benzer birçok şeyler var ekonomik pakette. Bu düzenlemeler yapılacak. Özellikle belediye ile ilgili altyapı konularında, hemen hemen her türlü konu gündeme geldi. Kilis’in özellikle güvenliğinin sağlanması ardından da altyapıya yönelik tedbirlerin önlemlerin alınması her bakanın kendi görev alanına giren konularda gereğini yapması konusunda sayın cumhurbaşkanımız ilgili bakanlıkları talimatlandıracağını ifade ettiler" yanıtını verdi.

Tapsız gazetecilerin "Güvenlik açısından bir yol haritası var mı?" sorusuna "Onları özellikle ilgili kurumlar açıklayacak. Çünkü biz bu konuda açıklama yetkisine haiz değiliz" cevabını verdi. Tapsız, "Başka talebiniz oldu mu?" sorusuna ise, "Hepsini ifade imkanımız yok. Her konu detaylıca gündeme geldi. Her konuyu sayın cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde dinledi. Sayın milletvekillerimizi, belediye başkanımızı detaylıca dinlediler. Gerekli talimatlandırmaları yapacağını ifade ettiler" diye cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!