Erdoğan:Gaziantep'te biz yakaladık, beyefendiler serbest bırakmtı (2)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan:Gaziantepte biz yakaladık, beyefendiler serbest bırakmtı (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 18:18

Erdoğan:Gaziantep'te biz yakaladık, beyefendiler serbest bırakmtı (2)

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A ÜNİVERSİTEDE FAHRİ DOKTORA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Bozok Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan, kendisine fahri doktora unvanına layık gördükleri için özellikle teşekkür ettiğini belirtirken, "1 Mart 2006 Bozok Üniversitesi ile ilgili adımı attığımız bir tarih. Bu vesileyle bu kuruluşta emeğe geçen gerek Cemil Çiçek beye, gerek Bekir (Bozdağ) beye, o dönemdeki milletvekili arkadaşlarımıza huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum" dedi. Bu üniversitenin kuruluşunun kendi başbakanlığı dönemine isabet ettiği için mutluluk duyduğunu söyleyen Erdoğan, "Nerden başladık nereye geldik. Bu üniversiteleri lüzumsuz addedenlere şu anda 13 bini aşkın öğrencisinin bulunduğu böyle bir üniversite aslında en güzel cevap. Yani üniversiteye gelen değil, üniversitenin gençlerin ayağına gittiği bir süreci başlattığımızı için önemsiyorum. Üniversitemizin kuruluşu o günde bugüne olan gelişmeyi de memnuniyetle takip ediyorum. Üniversitemizin geldiği yer önemlidir ama Yozgat için yeterli değildir" dedi.
Hakkari'deki öğrencinin 'Benim şehrimde üniversitem var' dediğini belirten Erdoğan, Hakari'de Selahattin Eyyubi Havaalanı'nı terör örgütünün havan topları ile dövmesine rağmen bitirdiklerini söyledi.
Erdoğan, üniversite sayısının 193 çıktığını belirterek, "Gençler, başarının alt yapısında inanmak var, araştırmak var, ondan sonra takip, takip, takip. Neticeye ancak böyle ulaşırız. Önümüzdeki dönemde tüm çalışmalarımda Bozok Üniversitesi'nin yanında olacağımız belirtmek istiyorum" dedi.
"VATAN OLMASI İÇİN ŞEHİT KANIYLA YOĞRULMASI LAZIM"
Türkiye'nin çok yoğun bir terör saldırısı altında olduğunu da belirten Erdoğan, "Ülkemize yönelik terör saldırısı küresel güç mücadelelerinin yansımalarını da içinde barındırdığını gayet iyi biliyoruz. Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Kuru toprağa vatan denemeyeceğini de belirten Erdoğan, "Vatan olması için de şehit kanıyla yoğrulması lazım. Bizim ay- yıldızlı barağımız rengini şehitlerimizin kanından aldı. Bu toprakları kıyamete kadar koruyacağız. Son dönemde ülkemize ve milletimize saldırıların artması, Türkiye'yi hedeflerinden kopartıp yeniden kendi içine kapatma amacına yöneliktir" dedi.
20023 HEDEFİMİZ DÜNYANIN İLK 10 ÜLKESİ HALİNE GELMEK
Erdoğan, iktidarları döneminde milli gelirinin 230 milyar dolardan 700 milyar dolar civarına çıktığını, kişi başına milli gelirin yine yaklaşık 10 bin dolar olduğunu anlattı, "Ama bu Türkiye'ye yakışmıyor. Çok daha iyi konuma taşımalıyız. Yeter ki inanalım. 2023 hedefimiz dünyanın ilk 10 ülkesi haline gelmek. G-20'ye girdik, dünyanın en büyük 17 ekonomisi olduk mu, olduk. Nereden nereye geldik. Kişi başı milli gelirimizi 25 bin dolara çıkartacağız. Bunlar hedeflerimiz" dedi.
Savunma sanayini de dışa bağımlı olmaktan kurtaracaklarını anlatan Erdoğan, "Uçağımızı, uydumuzu, yüksek teknoloji ürünlerinizi üreten bir ülke olacağız. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkartacağız. Turizmden yılda en az 50 milyar dolar gelir elde etme hedefimiz var. Cari açığı, işsizliği tek haneye indirme, yoksulluğu azaltma hedeflerimiz var" diye konuştu.
İstanbul'a yapılan alt yapı yatırımlarından da söz eden Erdoğan, "Bizim cebimizden para çıkmıyor. İş bilenin, kılıç kuşananın. Olay budur" dedi.
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı için 100 ayrı hedef ilan ettiklerini, bunları da Allah'ın izniyle hayata geçireceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'da, İstanbul'da patlayan canlı bombalar, Suriye üzerinden ülkemize yönelen tehditler bizi hedefimizden uzaklaştırmaktı" dedi. Erdoğan kendilerinin iktidara geldiği 2002 öncesi Türkiye'nin alan el olduğunu, şimdi ise veren el durumuna geldiğini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!