Erdoğan: "Gaza gelmiş olsaydık"

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Gaza gelmiş olsaydık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2007 18:30

Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda birilerinin tatmin olması için adım atmadıklarını belirterek, “Belki tabir biraz ağır olacak ama, eğer bu gaza bizler gelmiş olsaydık veya gelecek olsaydık, bu bir stratejinin hayata geçirilmesi olmazdı. Bu bir taktik uygulamanın hayata geçirilmesi olmazdı. Bu olsa olsa sadece birilerinin tatmin olması olurdu, ki bunların da kimler olduğunu halk anlıyor” dedi.


İstanbul'da partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, yapmadıklarını söyleyen değil, yaptıklarını söyleyenlerden olacaklarını vurgulayarak, “Patinaj yapıp geri gidenlerden olmak istemiyoruz. Dikkatli, emin adımlarla gideceğiz, ama maksuda ulaşacağız. Bu millet artık zaman kaybedemez, makas artık çok açık, bu makası kapatıyoruz” diye konuştu.

-Erdoğan, 2 bin 500 dolar olan kişi başına milli gelirin 5 yıl içerisinde 7 bin dolara dayandığını belirterek, “Bunu kulak ardı ediyorlar. Yazılı ve görsel medya samimi ise yazsın bunu niye yazıp baş tacı etmiyor” diye konuştu.

-YÖK'ü de eleştiren Başbakan Erdoğan, “Biz, 81 üniversite dedik, 81 ile. Beyefendiler rahatsız oldu. 'Hükümet devamlı üniversite açıyor' dediler, peki öğretim üyesi nerde? Öğretim üyesini ben yetiştirmeyeceğim, onu sen yetiştireceksin. Bu YÖK’ün sorunu, benim sorunum değil. Yapamıyorum dersen, ver bize biz yetiştirelim, onu da yaparız. Ve inşallah şimdi o da olacak” dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda birilerinin tatmin olması için adım atmadıklarını belirterek, “Belki tabir biraz ağır olacak ama, eğer bu gaza bizler gelmiş olsaydık veya gelecek olsaydık, bu bir stratejinin hayata geçirilmesi olmazdı. Bu bir taktik uygulamanın hayata geçirilmesi olmazdı. Bu olsa olsa sadece birilerinin tatmin olması olurdu, ki bunların da kimler olduğunu halk anlıyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma ziyaretindeki konuşmasında bu yılki Kurban Bayramı’nın "farklı bir zaman, farklı bir zemin ve farklı bir atmosfer" içerisinde kutlandığını dile getirdi. Erdoğan, bayram öncesindeki döneme değinerek, “Ekim ayında TBMM’ye müracaat etmek suretiyle bir tezkerenin kabulü ve parlamentonun bu tezkeremize kabul oyu vermiş olması 19 red dışında 507 kabulle bu tezkere cumhuriyet tarihinin en önemli kabul oyunu almış bir tezkereydi. Bu tezkereyi aldıktan sonra da bizler hükümet olarak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, sürekli iletişim içerisinde olmakla beraber bu emaneti hakkıyla hedefine ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk, oluyoruz, olacağız” diye konuştu. Devlet yönetiminin hamaset ve anlık heyecanlarla olamayacağını ifade eden Erdoğan, devlet yönetiminde aklıselim, bilgi ve tecrübenin egemen olması gerektiğini ve kararın bir kere ama “pir” verileceğini kaydetti.


“KİMSENİN GAZINA GELMEDİK, BİR STRATEJİYİ HAYATA GEÇİRDİK”


“Belki tabir biraz ağır olacak ama, eğer bu gaza bizler gelmiş olsaydık veya gelecek olsaydık, bu bir stratejinin hayata geçirilmesi olmazdı. Bu bir taktik uygulamanın hayata geçirilmesi olmazdı. Bu olsa olsa sadece birilerinin tatmin olması olurdu, ki bunların da kimler olduğunu halk anlıyor” diye konuşan Erdoğan, birileri istediği için adım atmayacaklarını belirtti.

Erdoğan, Kuzey Irak’a gerçekleştirilen hava harekatından önce yoğun bir diplomasi trafiği yaşayarak, siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal konuda birçok adım attıklarını dile getirdi. Türkiye’nin, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları olduğunu anımsatan Erdoğan, bu hakları kabullenip, bütün dünyada Türkiye, lehine lobiler oluşturmak şeklinde konuşacak dillere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Erdoğan, bir taraftan Körfez, bir taraftan AB üyesi ülkeler ve bir taraftan da ABD’ye yapılan seyahatler neticesinde olumlu bir atmosfer oluşturulduğunu kaydederek, “Bu konuda kararlıyız, çünkü terör sadece Türkiye’nin baş belası değil, bütün insanlığın baş belası ve insanlık teröre karşı ortak mücadele vermek zorunda, bugün bize yarın bir başkasına. Bu ortak mücadeleyi birlikte vereceğiz ki insanlık, arzuladığı huzur ortamını bulsun. O zaman bayramlar bayram gibi kutlansın” dedi.



“ATATÜRKÇÜYÜZ DİYENLER, ATATÜRK ÜZERİNDEN GEÇİNİYORLAR”



Erdoğan, yapmadıklarını söyleyen değil, yaptıklarını söyleyenlerden olacaklarını vurgulayarak, “Patinaj yapıp geri gidenlerden olmak istemiyoruz. Dikkatli, emin adımlarla gideceğiz, ama maksuda ulaşacağız. Bu millet artık zaman kaybedemez, makas artık çok açık, bu makası kapatıyoruz” diye konuştu. Hedefin 2013 yılı olduğunu kaydeden Erdoğan, hedefe varılmadığı taktirde zararda olunacağını belirtti. Erdoğan, 5 sene içinde, milli gelirin 2 bin 500 dolardan 7 bine doğru dayandığına işaret ederek, “Bunu kulak ardı ediyorlar. Yazılı ve görsel medya samimi ise yazsın bunu niye yazıp baş tacı etmiyor” diye konuştu. Türkiye’nin 79 yılda 181 milyar dolar milli gelire ulaştığına değinen Erdoğan, AKP iktidarının, bunun üzerine 5 yılda 307-308 milyar dolar koyduğuna ve rakamın 488 milyar dolara çıktığına dikkat çekti.

Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak bir amaçsa, bu güne kadar gelenler bu amacın semtine bile uğramadılar. Bunlar Atatürkçüyüz falan diyorlar ya inanmayın bunlar Atatürk üzerinden geçinenler, bunların durumu o” diye konuşan Erdoğan, hedefi gerçekleştirdiklerini fakat Atatürk üzerinden geçinmediklerini söyledi.


“81 ŞEHRİN 80’İNDE MİLLETVEKİLLİĞİ KAZANAN AKP TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYAN BİR PARTİ”


2009’daki yerel seçimlere de değinen Erdoğan, bu seçimler için farklı bir hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, İstanbul’daki AKP’li belediyelerin mevcudun üzerine yenilerini ilave etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Bunun için, tabiî ki basit ihtiraslar içerinde olmayacağız ve en ideal neticeyi nasıl alacaksak, bunun gerekleri neyse, tamamını yerine getirerek adımları birlikte atacağız” dedi. Erdoğan, belediye temsilcilerine seslenirken, seçim hazırlıklarının, iliyle, ilçesiyle, beldeleriyle, mahalleleriyle, köyleriyle en ücra köşeye kadar başarılı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyledi. İstanbul’un, Türkiye’nin lokomotifi, 81 vilayetin özeti olduğunu belirten Erdoğan, İstanbul’daki havanın aynı anda diğer 80 şehri de etkisi altına alacağını kaydetti. Erdoğan, özellikle kadın ve gençlik kollarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bulunduğunuz her yerde özellikle terör konusunda yaptığınız sohbetlerde, buluşmalarda bu konuyu hassasiyetle gündemde tutun. Şu şekilde, terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olamaz” dedi.

AKP’nin, 81 vilayetin 80’inde milletvekilliği kazandığını hatırlatan Erdoğan, bunun AKP’nin bütün Türkiye’yi kucaklayan bir parti olduğunu göstergesi olduğunu kaydetti. Erdoğan, üç tane kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, “Birincisi, biz, etnik milliyetçiliği kabul etmiyoruz. Bizi birleştiren Anayasal vatandaşlık noktasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bu nedenle, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyoruz” diye konuştu. İkinci çizgide de bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını ifade eden Erdoğan, 780 bin kilometre karenin hepsinin modern ve çağdaş olacağını ve hepsinin modern dünyadan nasibini alacağını dile getirdi.



“YÖK, ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİREMİYORSA, ONU DA BİZ YAPARIZ”-


“Biz, 81 üniversite dedik, 81 ile. Beyefendiler rahatsız oldu. Hükümet devamlı üniversite açıyor dediler, peki öğretim üyesi nerde? Öğretim üyesini ben yetiştirmeyeceğim, onu sen yetiştireceksin. Bu YÖK’ün sorunu, benim sorunum değil. Yapamıyorum dersen, ver bize biz yetiştirelim, onu da yaparız. Ve inşallah şimdi o da olacak” diye konuşan Erdoğan, 9 ilin dışında şuanda tüm şehirlerde üniversite olduğunu kaydetti. (ANKA)









Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!