Erdoğan: Başbakan yanılıyor, halk güvenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Başbakan yanılıyor, halk güvenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 11:35

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan'ın "halkın hükümete güveni olduğu için Arjantin'deki olayların yaşanmadığı" konusunda yanıldığını savundu ve "Halkın hükümete güveni olsa, hükümet seçimden bu kadar korkmazdı" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Erdoğan, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Arjantin'deki ekonomik krizi değerlendirdi.

Arjantin'de yaşanan kriz sonucunda "halk ayaklanması" yaşandığını dile getiren Erdoğan, Türkiye ile Arjantin'in birbirine benzetildiğini ifade etti. Türkiye'de de en az Arjantin kadar "derin bir krizin yaşandığını" savunan Erdoğan, 11 Eylül`de ABD`ye yapılan saldırının Türkiye için yeni şartlar ortaya çıkardığını belirtti.

"Son dönemde kalıcı gibi gözüken krizde sanal ve aldatıcı bir rahatlamanın" yaşandığı görüşünü dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin en az Arjantin kadar kötü yönetildiğini öne sürdü.

Türk halkının güçlü bir aile yapısına, geleneksel dayanışmaya sahip olduğun anlatan Erdoğan, Arjantin`de görülen yağmalama gibi olayların bu nedenle Türkiye`de yaşanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Ecevit`in Türkiye`de yağmalama gibi olayların yaşanmamasını "halkın hükümete güvendiği" ifadesiyle açıkladığını anımsatan Erdoğan, "Sayın Başbakan, Arjantin`deki olayların Türkiye`de olmamasını halkın hükümete güvenine bağlamaktadır. Başbakan yanılıyor. Halkın bu hükümete güveni kalmamıştır. Halkın hükümete güveni olsa, hükümet seçimden bu kadar korkmazdı" diye konuştu.

Erdoğan, son günlerde insanların soğuktan öldüğünü, ekonomik krize dayalı suçların arttığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!