Erdin: “Sosyal Bir Merkez Olacağız”

Güncelleme Tarihi:

Erdin: “Sosyal Bir Merkez Olacağız”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 09:59

İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin, "İlkadım Gençlik Merkezi’nde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleyerek, gençlerimizin ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulabildikleri sosyal bir merkez olacağız" dedi.
Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında öğretmen ve idareci olarak görev yapan ve İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü olarak atanan İbrahim Erdin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın son yıllarda gençlerinin serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri spor tesisleri ve çok sayıda Gençlik Merkezlerini hizmete açtığını belirtti. İbrahim Erdin yaptığı açıklamada, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi tarihini, kültürünü bilen, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, çağın şartlarına uygun bilgi ile donatılmış, geleceğe güvenle bakan, vizyon sahibi bir nesil yetiştirmek hepimizin görevidir. Merkezimizde bizden önceki arkadaşlar ciddi çalışmalar yapmışlar. Halen merkezimizde devam eden gitar, bağlama, model gemi, ingilizce kurslarımız vardır. Yeni dönemde kurslarımızı ve faaliyetlerimizi gençlerimizin talepleri doğrultusunda çeşitlendireceğiz" şeklinde konuştu.
"GENÇLERİMİZE YAŞADIKLARI ŞEHRİ TANITACAĞIZ"
Samsun’daki gençlerin özellikle yaşadıkları şehri tanımaları noktasında geziler düzenleyeceklerini söyleyen Erdin, "Örneğin İlkadım’da doğmuş bir gencimiz Terme’yi, Yakakent’i, Vezirköprü’yü ne kadar tanıyor? Özellikle dezavantajlı gençlerimiz için şehrimizin tarihini kültürünü tanıtıcı projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
"KİTAP OKUMAYI CAZİP HALE GETİRECEĞİZ"
Gençlik gerkezinde gençlere yönelik kitap okuma noktasında bilinç uyandırmayı amaçladıklarını ifade eden Erdin, "Bu amaçla genç kardeşlerimizin ilgi duydukları farklı alanlarda mesnevi, safahat, tarih, bilimsel eser gibi okuma grupları oluşturarak okudukları kitabı değerlendirme fırsatı sunarak kitap okumayı cazip hale getireceğiz" dedi.
"ÇAĞIN SORUNLARINA KARŞI GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ"
Gençlerimiz için tehdit oluşturan zararlı alışkanlıklar olduğunu belirten Erdin, bunları; sigara, madde bağımlılığı, televizyon, sosyal medya bağımlılığı olarak sıraladı. Erdin, "Bu tuzaklara gençlerimizin düşmemesi için bu alanda çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları ve gençlerimiz ile birlikte iş birliği yaparak mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!