Erdemli'de limon hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide limon hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 13:30

Erdemli'de limon hasadı başladı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA) - TÜRKİYE'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'in Erdemli İlçesi'nde limon hasadı başladı. Bahçede hasat yapan işçileri ziyaret eden Erdemli Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulunarak işçilere tatlı ve cezerye ikram etti.
Mayer cinsi limonun gerekli olgunluğa eriştiğinin açıklanmasının ardından 28 Ağustos'tan itibaren hasat edilmesine, 2 Eylül'den itibaren de ihracatına müsaade edildiğini hatırlatan Başkan Mükerrem Tollu, Türkiye'de limonun yüzde 70'inin Erdemli İlçesi'nde yetiştirildiğini söyledi. Narenciye üretiminde limonun önemli yere sahip olduğunu belirten Tollu, şunları söyledi:
"Türkiye'de limonun yüzde 70'inin üretildiği bir ilçede yaşamanın, ilçenin ekonomisine yön veren limon hasadını üreticilerle birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin tüm ekonomik hayatı limon üzerine dönmektedir. Limonda verimin iyi olduğunu görmekteyiz. Fiyatların 1 lira 20 kuruş düzeyinde olması üreticilerimiz adına çok önemlidir. Özellikle ihracat kapılarının açılmasının ardından fiyatların biraz daha yükselmesi üreticilerimizin yüzünü güldürecektir. Sezonun çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum."
Limon ticareti yapan Sebahattin Elal da "Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinin ardından ihracat kapısının da açılacak olması umutlarımızı artırdı. Hükümetimizden Allah razı olsun. Rusya ile her türlü ilişkilerin düzelmesi en fazla narenciye üreticisi ve ihracatçısına kazandıracaktır. Fiyatlarda 1 lira 20 kuruş seviyesinde, temennimiz ileride bunun artmasıdır. Yeni sezonumuz hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!