Erdemli'de hibe desteği tanıtım toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide hibe desteği tanıtım toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:11

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK), Mersin için belirlediği 187 milyon avro hibe destekli 13'üncü başvuru çağrı ilanı Erdemli'de tanıtıldı.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda TKDK İletişim Uzmanı Ahmet Çağrıcı, 13. başvuru çağrı ilanı ve Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) fonları hakkında yatırımcılara bilgi verdi.

Erdemli'de narenciye ve sebze üretiminin yanı sıra son yıllarda muz üretimininde de ciddi artışların gözlendiğini belirten Çağrıcı, üretilen ürünlerin depolanmasında Avrupa Birlirliği (AB) standartlarına erişilemediğini aktardı.

Bu yönde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bu çağrıları iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Çağrıcı, projesini getiren yatırımcıya devletin de yüzde 50 hibe desteği verdiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Mersin bölgesinde doğal soğukhava depolarının yapılmasına yönelik ciddi taleplerin geldiğine de dikkati çeken Çağrıcı, bu konuda rapor hazırladıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

"Eğer raporumuz olumlu karşılanırsa yüzlerce deponun yapılması talebinin geleceğine inanıyoruz. Bu çağrımızda doğal soğukhava deposu yapımı yok ancak bu hiç olmayacak anlamına gelmez. Neden Mersinli üretici, ürettiği narenciyesini kendi bölgesi dururken Ürgüp'e götürsün. Biz doğal soğukhava depolarının yapılması yönünde ciddi araştırmalar yaptık ve rapor hazırladık. Rapor olumlu bulunduğu takdirde bunu da yatırımcılarımıza hemen açıklarız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!