Erdemli’de Çeyiz Ürünleri Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Erdemli’de Çeyiz Ürünleri Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 15:17

ERDEMLİ'DE 'ÇEYİZ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA VE İĞNE OYASI' KURSUNU TAMAMLAYANLARA BELGELERİ VERİLDİ.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan ‘çeyiz ürünleri hazırlama ve iğne oyası’ kursu sona erdi.
Kursun sona ermesinin ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, aynı zamanda kurs süresince yapılan el emeği göz nuru ürünlerde sergilendi.
Belge töreni ve sergi açılışında konuşan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, Kargıcak Mahallesinde Nergiz Arıcı usta öğreticiliğinde açılan kursa katılan 18 kursiyeri tebrik etti.
Okur, “Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi Planı’nda özellikle yetişkinlerin sürekli öğrenmeleri, öğretim fırsatlarından yararlandırılmalarının kolaylaştırılması, dezavantajlı, vasıfsız genç insanlar, yaşlılar, işsizler, engelliler olarak tanımlanan bireylerin eğitime erişimlerinin sağlanması görevi Halk Eğitim Merkezlerine verilmiştir. Müdürlüğümüz bu görevi en iyi şekilde ifa etmektedir. Bu kursların meyvelerini açılan sergilerle toplamış bulunuyoruz” dedi.
Kargıcak Mahallesi Muhtarı Durmuş Kara ise mahallelerinde Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 3 yıldır kurs açıldığını belirterek, “Genç kızlarımız çeyizlerini açılan bu kurslarda hazırlıyorlar. Kursa katılan kızlarımız daha ekonomik olarak çeyizlerini hazırlıyorlar, kendi evlerini kendi isteklerine göre şekillendiriyor ve süslüyor. Ben bu kursların açılmasında emeği geçenlere, kursa katılarak essiz eserler ortaya çıkaran kursiyerlere, sergimizin açılışına uzaktan ve yakından gelen davetlilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Misafirler ve vatandaşların sergiyi gezmesinin ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!