Erdem: İstanbul'da mutlaka olimpiyat düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Erdem: İstanbulda mutlaka olimpiyat düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem, İstanbul’un olimpiyat oyunlarını şimdi veya daha sonra mutlaka düzenleyeceğini söyledi.

Olimpiyat oyunları adaylığının moral bozmadan sürmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, "Olimpiyat oyunlarını İstanbul düzenleyecek, buna eminim. Ancak, ben müneccim de değilim. Bu 2008 mi olur, 2012 mi olur, bilemem. Adaylığın İstanbul ve Türk sporuna büyük katkısı var. Yapılan ve yapılacak tesisler spora büyük destek verecek" dedi.

"TESİSLERİN YÜZDE 45’İ HAZIR"

Sinan Erdem, olimpiyat hazırlıkları sürecinde son 4 yılda büyük aşama kaydettiklerini ifade ederek, "Tesislerin yüzde 45’i hazır" diye konuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı ve Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun yapılmakta olduğunu ve 2001 yılı sonuna kadar ikisinin de tamamlanacağını kaydeden başkan Erdem, şunları söyledi:

"Tesislerimiz artık maket olmaktan çıktı. 1 yıl içinde 2’si de tamamlanacak ve olimpiyat yapmak için gerekli olan 2 önemli tesis hazır hale gelecek. Bu adaylığımız açısından da büyük önem taşıyor."

Sinan Erdem, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yapımının ardından, bu tesisin yanına sergi alanı yapacaklarını vurgulayarak, burada 8 dalda spor karşılaşmalarının ve büyük fuarların yapılabileceğini anlattı.

"MİLLİ MAÇLAR OLİMPİYAT STADI’NDA"

Erdem, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın gelecek yıl tamamlanmasının ardından, futbol milli maçlarının burada yapılabileceğini ifade etti.

Yüz bin kişilik stadın muazzam bir eser olacağını anlatan Sinan Erdem, İstanbul’un 3 büyük takımı arasında yapılacak önemli derbi karşılaşmalarının da burada oynanabileceğini söyledi.

Erdem, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın Türkiye’de futbolda yaşanan anarşik olayları çözebilecek güvenlik sistemlerine sahip olduğunu vurgulayarak, "Stadın 135 giriş kapısı olacak. Bütün yerler kameralarla kontrol altına alınacak. Ayrıca Stade De France’ı yapan mimarlar, o statta yapılan hataları burada düzelteceklerini, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın daha iyi olacağını söylüyorlar" diye konuştu.

"HALKIN YÜZDE 90’I İSTİYOR"

TMOK olarak Gallup araştırma şirketine kamuoyu araştırması yaptırdıklarını belirten Erdem, "Bu araştırmada halkın yüzde 90’ının İstanbul’da olimpiyatların düzenlenmesini istediği ortaya çıktı" dedi.

Sinan Erdem, bu araştırma sonuçlarının kendilerini memnun ettiğini de anlatarak, bunun da Türk halkının olimpiyatlara gerekli önemi ve ilgiyi gösterdiğini ortaya çıkardığını vurguladı.

2001 YILINDA ÖNEMLİ SINAVLAR

2001 yılında 2008 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyecek ülkenin belli olacağını, bu nedenle de aday kentleri önemli sınavların beklediğini kaydeden Erdem, çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi.

17 Ocak Çarşamba günü Proje Kitabı’nı Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne teslim edeceklerini bildiren başkan Erdem, "Şimdi tamamıyla bu kitabı en iyi şekilde hazırlamak için çaba gösteriyoruz. Ayrıca, bugünlerde uluslararası federasyonları da İstanbul’da ağırlayıp, tesislerimizi gezdiriyoruz" diye konuştu.

28 uluslararası federasyondan 20’sinden onay aldıklarını da açıklayan Sinan Erdem, önümüzdeki günlerde kalan 8 federasyondan da bu onayları alacaklarını kaydetti.

Erdem, 20-25 Mart 2001 tarihlerinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 2008 Olimpiyatları Değerlendirme Komitesi’nin İstanbul’a gelerek rapor hazırlayacağını, bu raporun 13 Temmuz’da Moskova’da yapılacak ve kararın verileceği genel kurul toplantısında büyük rol oynayacağı sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!