Erdek’te üreticilere eğitim semineri

Güncelleme Tarihi:

Erdek’te üreticilere eğitim semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 14:32

Erdek’te üreticilere eğitim semineri

Haberin Devamı

Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA)  - BALIKESİR’in Erdek ilçesinde zeytin üreticilerine ‘Zeytin hastalıkları ve zararlıları’ konularında daha fazla bilinçlendirmek amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve S.S.162 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nce seminer verildi.

Erdek Öğretmenevi konferans salonundaki çiftçi eğitim seminere, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, S.S.162 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar ile çok sayıda zeytin üreticisi katıldı.

Seminerden önce Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, kısa bir açılış konuşma yaptı.  Çalık, bu yıl zeytin üreticilerinin fiyat politikasından memnun olduğunu belirterek, zeytincilik hakkında fazla bir bilgisinin olmadığını, Erdek’e geldiğinde zeytinyağında hile yapıldığını Marmarabirlik’e ait tesislerde incelemelerde bulunduğu zaman yöneticilerden öğrendiğini anlattı. Kaymakam Çalık, çiftçilere toprak analizi yaptırmaları uyarısında bulundu.

Seminere, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden katılan Ziraat Mühendisleri Dr. Serpil Erilmez, Dr. Barbaros Çetinel, M. Fatih Tolga ve Ümran Akkan’dan oluşan ekip, ‘Zeytin hastalıkları ve zararlıları ile bunlarla mücadele yöntemleri’ konularında Erdekli çiftçilere ve davetlilere detaylı bir sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!