Erdal Öz’den Orhan Pamuk’a 100

Güncelleme Tarihi:

Erdal Öz’den Orhan Pamuk’a 100
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 23:26

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak üzere ailesi tarafından düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü kazanan Orhan Pamuk’a ödülü, salı akşamı Pera Palas Oteli’nde düzenlenen törende verildi.

Haberin Devamı

2006 yılında aramızdan ayrılan yazar ve Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için, 2008 yılından beri ailesi tarafından verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne bu yıl Nobelli yazar Orhan Pamuk değer görülmüştü. Pamuk’a ödülü, salı akşamı Pera Palas Oteli’nde düzenlenen törenle verildi. Açış konuşmasını Can Öz’ün yaptığı ve Şevval Sam’ın Erdal Öz’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdiği gecede Orhan Pamuk’a ödülünü bu yılki jüri başkanı Feride Çiçekoğlu verdi. Gecede ayrıca Can Öz, Orhan Pamuk’un 1983’te Erdal Öz’e imzaladığı ilk kitabı ‘Cevdet Bey ve Oğulları’nı hediye etti.

YAYINCIM, DOSTUM ERDAL

Orhan Pamuk, yaptığı konuşmada Erdal Öz’le ilk tanıştığı zamanı ve o günden bugüne Türkiye’de gelişen yayıncılığı anlattı. Pamuk konuşmasında şunları söyledi. “Herkesin yazarlardan oluşan bir arkadaş çevresi olduğu gençlik yıllarımda ben kendi başıma bir köşede oturup yazıyordum. Bir gazetede, Antalya Film Festivali’nde hikâye ödülü verileceğine dair bir ilanı gördüm. Ben de katılayım şuna diye heves ettim ve iddialı bir şekilde tarihsel bir hikâye yazıp, son gününde onu gönderdim. Erdal Öz de jürideymiş ve benim öykümü tek beğenen Erdal olmuş. 100 üzerinden puanlama yaparak belirlenen ödülde, Erdal bakmış ki, bana hiçbir şey kalmayacak. Bunun üzerine diğer öykülere sıfır verip, bana 100 vermiş ve benim en sonunda 3’üncü olmamı böyle sağlamış.” Erdal Öz ile arkadaşlıklarının 40 yıl önce başladığının altını çizen Pamuk, “1983 ile 1994 yılları arasında, benim yayıncım, editörüm, dostum tek arkadaşım Erdal Öz’dü. Onun azarlarını, iğnelemelerini, şakalarını özlemle hatırlıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!