Erdal Beşikçioğlu çiftliğin yönetmen koltuğunda

Güncelleme Tarihi:

Erdal Beşikçioğlu çiftliğin yönetmen koltuğunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 00:00

Genel Sanat Yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı, Cermodern’in sahne sanatları programı olan Stüdyocer, 2012-2013 tiyatro sezonuna George Orwell’ın “Hayvan Çiftliği” oyunuyla başlıyor.

Haberin Devamı

George Orwell’in çağdaş klasikleri arasına girmiş, dünya edebiyatındaki yergi türünün başyapıtlarından biri olan Hayvan Çiftliği (Animal Farm), tüm yıl süren yoğun bir çalışmanın ardından genç öğrencilerin performanslarıyla hayat buluyor. İlk temsilini bu akşam yapacak oyunun yönetmen koltuğunda Erdal Beşikçioğlu oturuyor. Yönetmen yardımcılığını Elvin Beşikçioğlu’nun yaptığı oyunun koreografisi Binnaz Dorkip’e ait. Zülal Süer Gökeri’nin yardımcı koreograf, Özcan Özer’in dramaturg olarak görev yaptığı eserde, müzikler Artun Ertük imzası taşıyor. Kostümleri Nalan Alaylı tarafından hazırlanan oyunun ışıkları Zeynel Işık’a ait. Barış Menküer’in ritim, Fatih Katırcı’nın sahne amiri, Musa Arslanali’nin reji asistanı olarak kadroda.

17 oyuncu

Haberin Devamı

StüdyoCer, konservatuardan mezun olan öğrencilere profesyonel oyunculuk hayatına atılmadan önce sahne deneyimi yaşatmak amacıyla kuruldu. Eserde, konservatuar mezunu yada hala öğrencisi olan 17 genç oyuncu adayı görev alıyor. Bu akşam ilk temsilini sunacak Hayvan Çiftliği’nde Arsal Mazmanoğlu, Adem Aydil, Ahmet Melih Yılmaz, Burak Küçükosman, Ayşegül Çaylı, Mertcan Semerci, Aytek Şayan, Naz Göktan, Eylül Akbulut, Cemre Burcu Tosun, Başak Vural, Esra Akbaş, Mihriban Seyhan, Buse Kara, Begüm Akova, Seda Bakan, Ayça Eren rol alıyor.

Yönetim domuzlarda

George Orwell’in aynı isimli romanından tiyatroya uyarlanan eserde bir çiftlikte yaşayan hayvanların, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirmesi anlatılıyor. Hayvanların amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmak. Aralarında en akıllı olan domuzlar; kısa sürede önder bir takım oluştururlar, devrimi de onlar yolundan saptırırlar. İnsanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurulmuştur artık. Oyunun biletleri Mybilet internet sayfası ve Kiosklarından ve Cermodern’den satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!