Erciyes'te turizme yeni bakış

Güncelleme Tarihi:

Erciyeste turizme yeni bakış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 12:43

Erciyes'te turizme yeni bakış

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ/ KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile dünya çapındaki turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes'teki kış turizminin gelişmesi için, 'Alpler Tecrübesi Işığında Konaklama Sektöründe Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar' çalıştayı başladı. Erciyes A.Ş. Başkanı Murat Cahit Cıngı, ''Kayakseverler, artık Erciyes'i tercih ediyor. Çalıştayda, çok büyük zenginliklere sahip Erciyes'te daha neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz'' dedi.
Çalıştayın açılışında konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cıngı, Kayseri’nin sahip olduğu turizm değerlerini geliştirmek maksadıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kayseri’nin turizm bakımından şimdiye kadar faydalanılamayan çok büyük zenginliklere sahip olduğunu dile getiren Cıngı, “Turizm endüstrisinin hızla ilerlediği günümüzde Türkiye’nin Alpleri konumuna gelen Erciyes, kış turizm sektöründe ülkemizde lokomotif rolü oynuyor. Biz de özellikle kış turizmine hizmet ve destek veren otel yatırımcılarımızın global gelişmeleri takip edebilmeleri maksadıyla dünyada otelcilik alanında uzman danışmanları şehrimize davet ettik. Dağ ve şehir otellerimizin dünyadaki yeni kış turizmi trendleri hakkında Alpler’den gelen uzmanlar tarafından bilgilendirilecekleri bir çalıştay düzenledik. Turizmcilerimize çok katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu workshop sayesinde Avusturya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerdeki kış turizmi kalitesini yakalamanın ipuçlarını arayacak ve şehrimizdeki otelcilik hizmetlerine daha global bir bakış açısı getirmeye çalışacağız. Çalıştayda, çok büyük zenginliklere sahip Erciyes'te daha neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz” diye konuştu.
Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirmesiyle, 18 uluslararası standartlarda lift, 34 kayak pisti, çok mükemmel suni karlama sistemi ve kaliteli hizmet veren sosyal tesislerle Erciyes'in artık uluslararası bir figür haline geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Erciyes’te bu yatırımlar yapılırken tek hedef, Erciyes’te kış sporlarını canlandırmak değildi. Aynı zamanda şehrin sosyo kültürel hayatına katkıda bulunarak, ekonomik ve ticari hayatı canlandırmak da hedefti. Özellikle son 2 yıldır bu hedeflerimize çok hızlı bir şekilde ulaşmaya çalıştığımızı hep birlikte görüyoruz. Kışın Erciyes’te çok yoğun bir kitle buluşuyor. Hem şehir içinden hem dışından hem de kitlesel olmamakla birlikte yurtdışından çok önemli sayıda misafirlerimiz geliyor. Altyapı sağlam olunca, kış turizminin gerektirdiği koşullara haiz bir kayak merkezi oluşunca, özellikle kayak yapmak isteyen, kış sporlarından yararlanmak isteyen kitle Erciyes’i tercih etmeye başladı. Zaten 5 sene önce Erciyes Master Planı’nın uygulanmasıyla birlikte halkımızın karşısına yeni çehresiyle çıkmaya başlamıştı. O yeni çehresi duyuldukça, bilindikçe, sahip olduğu teknik imkanlar, bunun yanında özellikle ulaşım kolaylığı, Kapadokya bölgesinin turistik avantajları gibi unsurlar da eklenince, özellikle Türkiye’nin dört bir köşesinden iç turistik kayak yapanlar ve kayakseverler, daha çok Erciyes’e geliyorlar. Sıklıkla duyuyoruz, Türkiye’deki tüm kayak merkezlerini gezdiklerini hatta yurtdışına da gittiklerini ancak bundan sonra her hafta sonu Erciyes’e geleceklerini söyleyenler oluyor. İstanbul, İzmir, Adana, Mersin’den, komşu illerden Erciyes’e çok misafirimiz geliyor.''
Çalıştaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kış turizmi profesyonelleri, yurt içinden ve yurt dışından uzman danışmanlar, Kayseri’deki şehir ve dağ otellerinin yöneticileri, akademisyenler ve Erciyes’teki otel yatırımcıları katılıyor. İki gün sürecek olan workshoplarda PKF Otel Danışmanlıktan Andreas Martin “Erciyes Evrensel Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne global bakış ve bölgeye sunacağı fırsatlar” ve Kohl&Partner Danışmanlıktan Claudia Kohl “Alpler Bölgesi’ndeki başarılı destinasyon ve otel yöneticiliği tecrübesinin Erciyes’e aktarılması” konularında sunumlar yapacak. PKF Consultancy Türkiye Genel Direktörü Ömer Bayraksan, otelcilik açısından Erciyes turizminin SWOT analizini yapacağı çalıştayda Yeminli Mali Müşavir Oğuz Alp Uyanık da Erciyes’teki otel yatırımcıları için devlet teşvikleri konularında açıklamalarda bulunacak. Erciyes gezisi ve Master Plan tanıtımının yapılacağı Workshop içerisinde Erciyes turizmi ve kış turizminin gerektirdiği otelcilik hizmetleri başlığı altında açık oturum da gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!