Erciyes Üniversitesi’nde devir teslim töreni

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Üniversitesi’nde devir teslim töreni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 09:24

Erciyes Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak’ın rektör yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi dekanlığı görevine Prof. Dr. İlker Yılmaz atandı. Devir teslim törenle yapıldı.

Haberin Devamı

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen devir-teslim törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz ise konuşmasında Türkiye’nin önde gelen okullarından biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Dekan Yılmaz, "Fakültemizde hep beraber elimizi taşın altına koyduk. Verilen görevi elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Dolayısıyla 5 Mayıs’ta dekan olarak atandım. Destek olan Sayın Rektörümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı hocamızdan aldığımız bayrağı belirli bir yere getireceğiz. İnsansız hava araçları, uçak tasarımı konularında Türkiye’nin önde gelen okullarından biri olma hedefindeyiz. Bu konuda gayret gösterip, güzel çalışmalar yapacağız. Fakültemizi aldığımız noktadan daha ileriye götürmek üzere çalışacağız" dedi.

Haberin Devamı

Devir-teslim töreninde son konuşmayı Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven yaptı. Havacılık ve uzay bilimlerinde yaşanan gelişmelerle Türkiye’nin kendi uçağını üretebilecek konuma geldiğini söyledi. Rektör Güven, "Sivil havacılıkta dünyada lider konuma geldik. Savunma sanayiinde havacılık çok önemli bir duruma geldi. Dolayısıyla bu okul çok önemli, sizden çok şey bekliyoruz. Buradan çok sayıda bilim adamı çıkacak. Bu bilim adamları Türkiye’deki uçak sanayisini dünyaya bağımlı olmaktan kurtararak, kendi uçağını, kendi teknolojisini üretebilen bir seviyeye getirecekler. Ben bu anlamda hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu. Devir-teslim töreni plaket takdiminin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!