Erciyes Teknopark, Ar-Ge merkezlerini teşvik ediyor

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Teknopark, Ar-Ge merkezlerini teşvik ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 11:33

Erciyes Teknopark, Ar-Ge merkezlerini teşvik ediyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak, "Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak, ülkemizde ve bölgemizde Ar-Ge merkezlerinin kurulumunu teşvik edici çalışmalar yapmayı kendimize vizyon olarak benimsemiş durumdayız" dedi.
Ticaret ve sanayisiyle ön planda olan Kayseri’yi teknopark ve teknoloji transfer ofisindeki çalışmaları ile teknoloji tabanlı girişimcilik üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr.Mahmut Doğan, “Günümüzde ekonomik kalkınmayı, toplumsal refah düzeyini belirleyen ve şekillendiren en önemli etken bilim ve teknolojideki ilerlemelerdir. Bir ülkenin uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi Ar-Ge’ye dayalı teknoloji yoğun ürün ve üretim yöntemleri geliştirebilmesine bağlıdır. Bilim ve teknoloji politikaları ise bu gelişimin, hızının ve yönünün belirlenmesini etkileyen önemli bir araçtır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi ile teknik açıdan birçok avantaj elde edilecektir. Bu durum, Ar-Ge merkezlerinin kar elde etmesine önemli ölçüde destek sağlayacaktır. Biz de bu bağlamda Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak ülkemizde ve bölgemizde Ar-Ge merkezlerinin kurulumunu teşvik edici çalışmalar yapmayı kendimize vizyon olarak benimsemiş durumdayız" ifadelerini kullandı.
Proje çalışmalarına değinen Doğan, "2015-2016 yılları arasında 30 adet TÜBİTAK TEYDEB projesi başta olmak üzere toplamda 67 Ar-Ge projesi Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Birimi tarafından organize edilmiştir. Bu projelerde 77 farklı akademisyen görev alıp çalışmalarda bulunmuştur. Amacımız 2017 yılında bu sayıyı en az 50 Ar-Ge projesine çıkarabilmektir. Ayrıca bölgemizdeki Ar-Ge merkezlerinin sürdürülebilirliğini sağlamaları adına Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak Ar-Ge Merkezleri Eğitim - Hizmet anlaşmaları yapmaktayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!