Erciş'te 11 bin 900 dekar arazi suya kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Ercişte 11 bin 900 dekar arazi suya kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 13:44

- Milletvekili Çiftçi, "DAP kapsamında yapımına başlanan Meydanboğazı Göleti ile Erciş'teki 11 bin 900 dekarlık arazi suya kavuşacak"

Haberin Devamı

VAN (AA) - AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Meydanboğazı Göleti sayesinde Erciş ilçesindeki 11 bin 900 dekarlık arazinin suya kavuşacağını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çiftçi, Erciş'teki Meydanboğazı Göleti'nin DAP projesi kapsamında geçtiğimiz yıl ihale edildiğini ve 2015 yılı içinde hizmete açılacağını belirtti.

Proje sayesinde ilçeye bağlı Pınarlı, Düvenci ve Yetişen mahallerindeki 11 bin 900 dekar tarım arazisinin sulanacağını bildiren Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2003-2013 yılları arasında DSİ ve diğer kurumlarca inşa edilen, Van ve ilçelerimizde hizmete açtığımız dev sulama tesisleriyle zirai verimliliği artırdık. İleri teknolojiden yararlanarak toprağımıza can verdik. Uygulanan basınçlı borulu sistemle suyun en fazla kullanıldığı, zirai sulamada tasarrufu sağlayarak, daha fazla verim alınmasını sağladık. Böylece çiftçilerimiz tamamladığımız sulama tesisleri ile daha fazla gelir elde ediyor. Bu dev tesislerle Van'da sulanmayan arazi bırakılmayacak. Özellikle Meydanboğazı Göletiyle Erciş'te suya kavuşacak araziler, milli ekonomide de gelir artışı sağlayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!