Erciş Şehirler Arası Otogarı Hizmete Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Erciş Şehirler Arası Otogarı Hizmete Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 17:34

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciş’te yapımına başlanılan ve bu yıl tamamlanan şehirler arası otogarı törenle açıldı.
Türkiye’nin önemli terminalleri arasında yer alan ve Van Büyükşehir Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Erciş şehirler arası otogarı, ilçede düzenlenen açılış töreni ile bölge halkının hizmetine sunuldu. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 milyon TL harcanarak bölge halkının hizmetine sunulan otogar, Türkiye’nin ve bölgenin önemli terminalleri arasında yer alıyor. Önceki dönem temeli atılan, Van’ın büyükşehir statüsünü alması ile birlikte tesisi devralan Van Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon TL harcayarak otogarı tamamladı. Erciş-Ağrı yolu üzerinde yapılan terminalin 5 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. 12 yazıhane, 9 bilet satış yazıhanesi, 1 restoran, 1 kafe, 1 internet kafe, bay-bayan mescit, engelliler için tasarlanmış tuvaletler, 1 kuaför, emanet, 6 adet halkla ilişkiler birimi, şoför dinlenme ve duş yerleri, kuru temizleme gibi birçok sosyal alanın yer aldığı terminalde son teknolojik imkanlar kullanıldı. Terminalin tüm iç kısımlarına kamera yerleştirilirken, terminalin ısıtma ve soğutma sistemi dizayn edildi. 11 bin metrekare alan üzerine kurulan terminal alanının 6 bin metrekaresinde 15 peron, misafir otoparkı, güvenlik alanı ve yeşil alana ayrıldı. Terminal ile aynı alan içerisinde bin 230 metrekare alanda araçların yağ, bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağı bir ünite, ünite ile birlikte 4 teknik servis alanı kuruldu.
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciş-Ağrı yolu üzerindeki terminalin açılışına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, HDP Van milletvekilleri ve adayları ve bölge belediye eş başkanları katıldı. Açılışta konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, belediye olarak temel görevlerinin halka hizmet olduğunu söyledi. Kaya, seçildikleri dönemlerde verdikleri söz ve açıkladıkları irade beyanı çerçevesinde halka hizmet ettiklerini dile getirdi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, “Biz, emeğin, üretmenin sevdası ile yürüyoruz. İşte en zor koşulda halkı ile birlikte üretenlerin durumu ile bu otogarı açıyoruz. 20 belediye eş başkanı tutuklandı. Bu belediyeler halka hizmet etmesin diye bildikleri ne kadar kalleşlik ne kadar yol ve silah varsa hepsini bize karşı harekete geçirmiştirler. Bu zor koşullarda halk ile üretmek için vazgeçmemek bizim gücümüzden geliyor. Korkutamazlar bizi, yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
‘HALKIN TERCİHLERİNİ SORGULAYAMAZSINIZ’
Yüksekdağ, Van halkının tercihini HDP’den yana yaptığını dile getirerek, “Van halkı tercihini bizden yaptı. Siyasi iktidar Van halkının birliğine tahammül edemiyor. Bu halkın yaptığı tercihleri sorgulayamazsınız. Van halkını daha doğru, dürüst ve namuslu olanı seçtikleri için kıskanıyorlar” dedi.
DBP belediyelerinin temel görevlerinin halka hizmet ederek eşitlik olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, tüm engellemelere rağmen halka gidileceğine ve en iyi şekilde hizmet edileceğini söyledi. Devletin irade beyanında bulunan halktan korktuğunu, halkın iradelerini tutsak etmeye çalıştığını söyleyen Yüksekdağ, “Onlar haklımızı kanla ölüm ve beyaz toroslar ile tehdit ediyorlar” şeklinde konuştu.
Van halkının 1 Kasım’da gerekli cevabı sandıkta vereceğini ifade eden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van tarihi boyunca doğru seçimler yaptı. Bize dayatılan 1 Kasım seçimleri ile yine doğru tercih yapacak. Barış ve demokrasiden yana olan Van halkı 8 milletvekilini Van için seçecek. O zamanda bütün seçilmişlerimize sahip çıkacağız. Bugün yapılan açıklama, siyasi iktidarın ayıbıdır. Diba Başkan burada olmayabilir, ama emeği var. Halkına hizmet eden ve dur durak demeyen başkanı tutuklamak onların utancıdır. Bu halkın gücü ile gurur duyuyoruz. Biz, bu gurur ve direnç ile kazanacağız.”
Yapılan konuşmaların ardından otogarın açılışı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!