Erbil'de yabancı diplomatlarla 'bağımsızlık referandumu' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Erbilde yabancı diplomatlarla bağımsızlık referandumu toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 11:03

Erbil'de yabancı diplomatlarla 'bağımsızlık referandumu' toplantısı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)- IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi'nin gündeme aldığı bağımsızlık referandumu tartışmaları devam ederken, Kürt yönetiminin Erbil'de bulunan konsolos ve yabancı devlet temsilcileri bir toplantı yapacağı belirtildi.
Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 televizyonunda yer alan habere göre, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi yönetimi ve hükümet yetkililerinden oluşan bir heyet, bağımsızlık referandumunu konuşmak üzere Erbil'de bulunan konsolos ve yabancı devlet temsilcileri ile toplantı yapacak. Görüşmede masaya yatırılacak konular arasında, bağımsızlık referandumunun sonucu, Kürt heyetinin Bağdat temasları ve bölgedeki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.
Erbil'de bulunan Konsolos ve yabancı devlet temsilcilerine toplantıda, Kürt yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyeleri Roj Nuri Şaweys ve Hoşyar Zebari, Kürt yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hewrami gibi önemli isimlerin bilgilendirmede bulunacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!