Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Güncelleme Tarihi:

Erbakanın vefatının 5. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 23:55

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:- "Erbakan hocamızın fikirlerinin gelecek nesillere aktarılması hususunda bir çalışma yapıyoruz. Kuru kuruya bir anma programı içerisinde değiliz"

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Erbakan hocamızın fikirlerinin gelecek nesillere aktarılması hususunda bir çalışma yapıyoruz. Kuru kuruya bir anma programı içerisinde değiliz" dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı dolayısıyla, "Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog" paneli düzenledi.

Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen programda, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, gelecek nesillere Necmettin Erbakan'ın fikirlerinin taşınması gayreti içinde olduklarını belirtti.

Tongüç, "1969 yılına kadar Batı, Müslümanların dinden uzaklaştırılması noktasında çok çalıştı. Fakat dedelerimizin duasıyla bu süreci gerçekleştiremediler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kıbrıs Barış Harekatı'yla milli görüşün yeniden canlandığını anlatan Tongüç, "Siyonizm bu harekat ile milli görüşün geçici bir heves olmadığını gördü. 1997 yılında ise Siyonizmin bütün planları bertaraf oldu. Müslümanları durduramadılar. Bu milleti aç bırakarak, borçlandırarak vatanı parçalamaya çalıştılar. Fakat Erbakan Hoca, bütün planları bozdu" ifadesini kullandı.

Toplantıların devamlılığının sağlanması gerektiğine dikkati çeken Tongüç, şunları kaydetti:

"Biz Erbakan hocamızın fikirlerinin gelecek nesillere aktarılması hususunda bir çalışma yapıyoruz. Kuru kuruya bir anma programı içerisinde değiliz. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ancak İslam dini kurtarabilir. Erbakan Hocamızın reçeteleri sayesinde bu millet ancak refaha erebilir. Merhum Erbakan hocamızın hedefleri, milli görüşün daha da yaygınlaştırılarak devamlılığını sağlamaktı."

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Refah Partisi eski Van Milletvekili Fethullah Erbaş da Necmettin Erbakan'ın Türkiye için bir milat olduğunu vurgulayarak, Müslümanların yenilmişlik psikolojisini Erbakan'ın siyasete girmesi ile atlattığını belirtti.

Erbaş, "Müslümanlar sivil toplum kuruluşları dahil her şeye el atar oldular. Hocamız geldi, Kıbrıs alındı ve o zamana kadar toprak veren Türkiye toprak aldı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!