Erbaaspor’dan seyirci alınmama kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Erbaaspor’dan seyirci alınmama kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 14:49

Erbaaspor’dan seyirci alınmama kararına tepki

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-AMASYA Valiliğinin hafta sonu kentte oynanacak olan Yeni Amasyaspor-Erbaaspor karşılaşmasına rakip takım taraftarının güvenlik gerekçesiyle alınmaması kararına, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve kulüp Başkanı Bülent Uzun tepki gösterdi.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4’üncü grupta Pazar günü 51 puanlı lider Erbaaspor, deplasmanda aynı puanla ikinci sırada bulunan Yeni Amasyaspor’a konuk olacak. Her iki takım açısından önemli olan karşılaşma öncesi, Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında rakip Erbaaspor taraftarlarının güvenlik nedeniyle karşılaşmaya alınmayacağı açıkladı.



TEPKİ GÖSTERDİLER

Alınan bu karar sonrası Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, yazılı bir açıklama göstererek tepki gösterdi. Başkan Yıldırım, alınan kararı teessüfle karşıladıklarını söyleyerek, "Bu futbolun adalet ruhuna ve görev adamlarının görevlerini zor olabilecek zamanlarda da yapmaları gerektiği kuralına aykırı bir durumdur. Esefle kınıyoruz. Bu yersiz kararın kaldırılması için gerekli girişimleri yapıyoruz. Biz Pazar günü bütün Erbaaspor taraftarı ile birlikte Amasya’da olacağız. Şartlar ne olursa olsun takımımızı destekleyeceğiz. Şunu da herkes bilmelidir ki; bu takım her koşulda Erbaa’yı 3'üncü Lige taşıyacaktır. Sahadaki gücümüz masa başı gücüne galip gelecektir" dedi. Kulüp Başkanı Bülent Uzun da karara tepki göstererek, "Kararın değişmemesi, Erbaaspor taraftarlarının stada alınmaması durumunda ben de Erbaaspor Başkanı olarak binlerce Erbaaspor taraftarıyla birlikte stadın etrafında takımımıza destek vereceğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!