ERASMUS tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

ERASMUS tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 12:06

ERASMUS tanıtımı

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle ERASMUS Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Kültür ve Kongre Merkezindeki Selçuklu Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Çetin, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral Dinçer ve öğrenciler katıldı.
    ERASMUS Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programı’ndan yararlanmaya hak kazanmış öğrenciler için oryantasyon, Erasmus deneyimini yaşamış öğrenciler için ise sosyal mentorlük temalarının işlendiği toplantıda, değişim sürecinde karşılaşılan muhtemel sorunlar ve çözümleri ele alındı. Üniversitenin Uluslararası İlişler Biriminden, Erasmus Ofis Koordinatörü Okutman Nimetullah Aldemir ve Erasmus Öğrenci Koordinatörü Okutman. Murat Gürbüz, ERASMUS Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programı hakkında öğrencilere sunumlar yaptı ve soruları yanıtladı. Toplantıda, ayrıca, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde değişime hak kazanan öğrencilerin yurtdışı uçak biletlerinin, diğer tüm üniversitelerden farklı olarak, IC Vakfı tarafından karşılandığı vurgulandı.
    İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral Dinçer toplantıda yaptığı konuşmada, IC Vakfının Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin her alanda yanında olduğunu vurgulayarak Devlet Üniversitesi olmanın yanında IC Vakfı’nın imkânlarıyla birlikte, Üniversitenin ve IC Vakfının öğrenciler için her türlü desteği sağladığını söyledi. Bugüne kadar 102 ülke gezdiğini ve öğrencilere yurt dışı deneyimlerinin kazanımlarını anlatan Doç. Dr. Meral Dinçer, ERSAMUS imkanlarından mutlaka yararlanılması gerektiğini ifade etti. Öğrencilere kendilerine hedefler koymaları gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Meral Dinçer, yabancı dil öğrenimi ve vizyon kazanmak açısından yurt dışı deneyiminin okul yaşamından sonra iş hayatında büyük avantajlar sağlayacağını sözlerine ekledi.
    Toplantıda ayrıca daha önce ERASMUS Öğrenci Hareketliliği Programından faydalanarak Avrupa’da eğitim alan Eğitim Fakültesi öğrencileri Songül Gültekin ile Onur Dost Aniak yurt dışı deneyimlerini fotoğraflarla paylaşarak sunum yaptılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!