Erasmus öğrencileri İstanbul’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Erasmus öğrencileri İstanbul’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 14:44

Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ‘Erasmus Programı’ katılımcıları, İstanbul’da biraraya gelecek.

Haberin Devamı

AB Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erasmus Programı’nın, Türkiye ve Avrupa’da yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle ortak projeler üretip hayata geçirmeleri ve kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağladığı belirtildi.
Avrupa’da 25 yıldır uygulanan programa Türkiye’nin 2003’te katıldığına değinilen açıklamada, program kapsamında yürütülen projeler ve işbirlikleri ile 10 yıl içerisinde 90 bine yakın öğrenci ve akademik personelin Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde eğitime aktif olarak katılım sağladığı, Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelen öğrenci ve akademik personel sayısının ise 40 bine yaklaştığı ifade edildi.
Açıklamada, Erasmus Programı’nın görünür ve bilinir hale getirilmesi çalışmaları çerçevesinde, Türk Ulusal Ajansı’nın, tüm Avrupa’da Erasmus öğrencilerini tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen “GaragErasmus Vakfı” ile işbirliği içinde 20 Nisan’da İstanbul’da “GaragErasmus-İstanbul” adlı bir toplantı düzenleyeceği belirtildi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın açılışına katılacağı toplantıya, milletvekilleri, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, üniversiteler, İstanbul’daki Avrupa ülkeleri misyonları, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile iş dünyasından üst düzeyde katılım sağlanması bekleniyor.
Toplantıda Erasmus Programı çerçevesinde “Büyüme ve Sürdürülebilir İş İmkanları” konusunun ele alınması, başarı hikayelerinin katılımcılarla paylaşılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

İlk durak İstanbul

İtalya merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan GaragErasmus Vakfı, bugün Avrupa genelinde sayıları 3 milyonu bulan Erasmus öğrencileri arasında birliktelik oluşturmak, böylece daha yaratıcı, yenilikçi ve sürdürülebilir bir Avrupa’ya katkıda bulunmak amacıyla kuruldu.
Erasmusluları bir araya getirmeyi hedefleyen vakıf, bu kapsamdaki tanıtım çalışmalarını Türk Ulusal Ajansı’nın desteğiyle İstanbul’dan başlatacak. İstanbul’dan bir karavanla yola çıkacak vakıf temsilcileri Atina, Roma, Berlin, Brüksel, Paris ve Madrid’e uğrayarak Erasmus öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleyecek.
Söz konusu etkinlerde, ülkelerin özellikle siyaset ve iş dünyasının Erasmus Programı’na daha fazla destek vermesinin sağlanması hedefleniyor.
 
Öğrenciler aracılığıyla mesaj vermek istedik

Haberin Devamı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk üniversitelerinin uluslararası hareketliliği açısından dönüm noktası olan Erasmus Programı’nın, bir yandan üniversiteler ve ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirirken, diğer yandan AB üyelik müzakereleri sürecinde Türkiye’ye yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
Erasmus Programı ile AB ülkelerinin üniversiteleri arasında oluşturulan işbirliğine, siyaset ve iş dünyasının önemli aktörlerinin de dahil olduğuna işaret eden Bağış, şunları söyledi:
“GaragErasmus toplantıları ile 25 yıldan bu yana yaygın olarak yürütülen Erasmus programının, iş ve siyaset dünyasını da kapsayacak şekilde derinleşeceğine inanıyorum.
AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı olarak yürütülecek bu çalışmalara öncülük ettik ve özellikle İstanbul’dan başlamasını istedik. Böylece, Avrupalı siyasilere Türkiye’nin her alanda AB’nin ayrılmaz bir parçası olduğu mesajını bir kez daha, bu sefer üniversite öğrencileri aracılığıyla vermek istedik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!