Er Meydanı'nda 656'ncı güreş heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Er Meydanında 656ncı güreş heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 11:21

Er Meydanı'nda 656'ncı güreş heyecanı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde heyecan, Er Meydanı'ndaki güreşlerle devam ediyor. Pehlivanlar, yağlanarak yaklaşık 25 derecelik havada güreş tutarken, başpehlivan olmak isteyen 60 pehlivan bugün çayıra çıkarak ilk 3 turda rakiplerini elemek için mücadele verecek.
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde dün başlayan güreş heyecanı bu sabahki karşılaşmalarla devam ediyor. Minik boyların yanı sıra diğer kategorilerde de başlayan güreşlerde 25 dereceye ulaşan sıcak havada pehlivanlar yağlanarak kol bağladıktan sonra Er Meydanı'nda güreşe tutuştu. Az sayıdaki güreş severin takip ettiği güreşlerde özellikle küçük ve orta boylardaki mücadeleler ilgiyle izlendi.
BAŞPEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKIYOR
Davul ve zurnaların eşlik ettiği ikinci gün güreşlerinde 2199 pehlivandan, baş kategorisinde yer alan 60 başpehlivan çayıra çıkarak güreşe başlayacak. Başpehlivanların güreşi yarı final mücadelesine kadar sürecek. Yarı final ve devamı ise yarın yapılacak. Başpehlivanlar rakiplerini kura ile belirleyecek. UNESCO'nun somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan ve üç gün süren Kırkpınar güreşlerinde toplam 10 ton zeytinyağı ile pehlivanların gözlerini silebilmesi için 5 bin adet salaşpur bezi kullanılacak. Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yerli ve yabancı 450'ye yakın basın mensubu takip ediyor.
KISPET YERİNE KOTLA GÜREŞTİ
Minik-1 boyu 4'ncü tur mücadelesinde Gebzeli 12 yaşındaki Abdullah Duman ve Tokatlı Fatih Bildiş karşı karşıya gelirken, güreşleri ilgiyle izlendi. Abdullah Duman, kıspeti olmadığı için müsabakaya kot pantolonla katıldı. Puanlamaya kadar süren mücadele sonunda Fatih Bildiş, rakibini yenerek bir üst tura yükseldi. Güreşinin ardından uzun süre yerden kalkamayıp gözyaşlarına boğuldu. Babasının 250 liralık kıspeti seneye alacağını ve bu nedenle güreşlere kotla katıldığını anlatan minik pehlivan Abdullah Duman, "Yağlı güreşleri çok seviyorum, yaklaşık 1 yıldır güreş yapıyorum. Babama kıspet istediğimi söyledim oda bana bu sene alamayacağını söyledi. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine ilk defa çıkıyorum. Dünden bu yana yaptığım 3 maçı da kazandım.
Güreşleri protokol tribününden izleyen Kırkpınar'ın efsane güreşçisi Ahmet Taşçı, küçük pehlivanı teselli etmek içi yanına çağırdı. Bir süre Abdullah Duman ile sohbet eden Taşçı tavsiyelerde bulundu. Antalya'nın Kemer İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül ise kendisine kıspet alması için küçük pehlivana 300 lira verdi. Abdullah Duman, yenildiği için gözyaşlarıyla Er Meydanı'ndan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!