Epilepsi Antalya'da konuşulacak

Güncelleme Tarihi:

Epilepsi Antalyada konuşulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 15:33

Epilepsi Antalya'da konuşulacak

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 'epilepsi' ya da bilinen adıyla 'sara' hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 3 Aralık'ta seminer düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin katkıları ve UCB Pharma'nın desteğiyle epilepsi tedavisi ve yöntemleri hakkında bilgi verilecek. İki oturum halinde yapılacak bilgilendirme toplantılarında, epilepside güncel ve alternatif tedavi yöntemleri, çocukluk ve erişkinlik döneminde epilepsi, hastaların sosyal ve hukuki hakları gibi merak edilen tüm konular uzmanlar tarafından katılımcılara anlatılacak.

Toplantıda, 'Epilepside İlaç Tedavisi' konulu bir konuşma yapacak olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, Türkiye'de yaklaşık 800 bin kişiyi etkileyen epilepsi hakkında verilen eğitimlere rağmen halen birçok yanlış bilgi ve inanış bulunduğunu söyledi.

Önyargı olarak görülen bu inanışların hasta ve yakınlarının günlük hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden Doç. Dr. Gömceli, "Epilepsi, beyinde var olan elektriğin aşırı artmasıyla ortaya çıkarak, kişiden kişiye değişiklik gösteren nöbetlerle ilerlemektedir. Epilepsi hastalığı toplumun, hakkında çok fazla bilgi sahibi olmaması nedeniyle çeşitli ön yargıları da beraberinde getirmektedir. Epilepsi hastalarının evlenmesinden iş hayatına, okul sürecinden sosyal hayata kadar kulaktan dolma yanlış bilgiler nedeniyle hastalar bir süre sonra anksiyete, depresyon çeşitli ciddi psikolojik problemlerle uğraşmak zorunda kalabilmektedir" diye konuştu.

Katılımcıların ücretsiz olarak takip edebilecekleri bilgilendirme toplantısında; epilepsi hastalığında güncel tedavi yöntemleri, hastaların sosyal ve hukuki hakları, nöbet anında yapılması gerekenler gibi birçok önemli konu tartışılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!