Epilatör seçerken nelere dikkat edelim?

Güncelleme Tarihi:

Epilatör seçerken nelere dikkat edelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 15:11

Güvenilir bir epilatörle pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Peki epilatör seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Haberin Devamı

Öncelikle bu alete epilatör denildiği için, istenmeyen tüylerden bu yolla kurtulmak, kalıcı bir çözüm gibi anlaşılabilir. Ancak epilatörün çalışma şekli cımbızla aynıdır. Tekrar tüylerin geri çıkması söz konusudur. Kalıcı bir çözüm değildir.

Epilatör seçerken nelere dikkat edelim

1 - Farklı epilatör fiyatlarını kontrol edin. Ucuz ve kalitesiz epilasyon aletleri, ciltte tahriş, yanma ve kıl dönmesi gibi sağlık problemlerine neden olabilir. Mümkün olan en kaliteli epilasyon cihazını almaya dikkat edin.

2 - Epilatörlerde dikkat edilmesi gereken diğer nokta cımbız sayısıdır. 20, 40 gibi cımbız sayısı farklı olanları vardır. Cımbız sayısı fazla olanı tercih ederseniz daha kısa sürede tüylerinizden kurtulmuş olursunuz.

Haberin Devamı

3 - Epilatör alırken birkaç farklı marka araştırın ve ürün özelliklerini karşılaştırın. Ayrıca forum sitelerinden ürünleri kullanan kişilerin tecrübelerine bir göz atın. Ve unutmayın ki her insan epilatörlerden farklı performanslar ve faydalar görebilir.

4 - Genellikle duş sonrası kullanmak rahat olduğu için ıslak epilatör tercih etmeli ve banyoda sudan zarar görmeyecek tasarımda almalısınız. Aksi hale epilatörler sudan etkilendiği için düzgün çalışmayabilir.

Epilatör seçerken nelere dikkat edelim

5 - Epilatörün bakım gereksinimlerini kontrol edin ve cihazın temizliğine önem verin. Bazı epilatörler yıkanabilir, bazıları ise bir fırça ile temizlenmesi gerekir.

6 - Eğer mümkünse, satın almadan önce mağazada epilatörü kullanarak deneyin. Önemli olan en az çaba, ağrı ve hasar ile kıllarınızdan kesin çözüm sağlayarak kurtulmaktır.

7 - Epilatör aleti alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husussa garanti kapsamı ve garanti süresi ile servis ağıdır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!