EPDK, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ın Zorlu Enerji'ye satışına onay verdi

Güncelleme Tarihi:

EPDK, Osmangazi Elektrik Dağıtımın Zorlu Enerjiye satışına onay verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 09:35

EPDK, Osmangazi Elektrik'in Zorlu Enerji'ye satışına onay verdi. 1.5 milyon aboneye dağıtım yapan Osmangazi EDAŞ'ı alan şirket parasını ödeyememişti.

Haberin Devamı

Zorlu Enerji, geçtiğimiz günlerde Osmangazi EDAŞ'ı satın almaya ilişkin karar verildiğini duyurmuştu. Konu ile ilgili son açıklama ise EPDK tarafından yapıldı.

Hurriyet.com.tr'nin ulaştığı EPDK açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 01.12.2016 tarihli toplantısında Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ’ın ana hissedarı Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş.’nin tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilebilmesine onay verdi. 

1.5 MİLYON ABONEYE ELEKTRİK DAĞITIYOR

Devir işlemlerinin tamamlanması ile Zorlu Grubu Türkiye elektrik dağıtım sektöründe yerini almış olacak. Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ; Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde 1,5 milyonu aşkın sayıda aboneye dağıtım ve perakende satış hizmetleri sunuyor. 

Haberin Devamı

Kurul, 01.08.2013 tarihli toplantısında alınan Karar ile Şirketlerin yönetiminde yaşanan zaaflar ve problemler nedeniyle 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun (Kanun) 16 ncı maddesi üçüncü fıkrası kapsamında tedbiren Şirketin mevcut yönetim kurulu üyelerine görevden el çektirmiş ve yerlerine yeni yönetim kurulu üyeleri atamıştı. Şirket hisselerinin devrinin tamamlanması ile beraber, kısa süre içerisinde EPDK tarafından alınan tedbirlerin kaldırılması bekleniyor."

ZORLU ENERJİ AÇIKLAMIŞTI

Zorlu Enerji geçtiğimiz Ekim ayı sonunda, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ın satın alınmasına karar verdiğini açıklamıştı. Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Bilecik illerini kapsayan dağıtım şirketini 2010 yılında aldı. Özelleştirme ihalesi ile alınan şirket için Yıldızlar SSS Holding’in verdiği teklif 485 milyon dolar olarak kayıtlara girdi. Ancak ihale sonrası alıcı taraf ödemelerini yapamadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!