Enver Yücel: Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil insanlık görevidir

Güncelleme Tarihi:

Enver Yücel: Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil insanlık görevidir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 15:34

Enver Yücel: Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil insanlık görevidir

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) BAHÇEŞEHİR Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen bir kongrede ABD Kongre üyelerine seslendi ve “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil, insanlık görevidir" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global bünyesinde yer alan Washington merkezli BAU International University, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen kongrede önemli bir toplantıya imza attı. “Geleceği Kurtarmak: Suriyeli Mülteciler ve Güvenli Bölgeler için Eğitim Programları” başlığı altında gerçekleştirilen oturumda, göçmen Suriyeli çocuk ve yetişkinler için özel hazırlanmış eğitim programları tartışmaya açıldı.

ABD Kongre üyeleri ve çalışanları ile medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda BAU International University Washington DC Rektörü Sinem Vatanartıran, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın bugüne kadar yerel ve küresel ölçekte Suriyeli sığınmacılar için hayata geçirdiği proje ve çalışmaları anlattı. BAU Global ailesinin Suriyeli sığınmacılar için hazırladığı kapsamlı eğitim programlarını tanıtan Vatanartıran, “Okul çağındaki Suriyeli çocukların yerel eğitim sistemine entegrasyonu, öğretmen eğitimi ve yetişkin eğitimi” şeklinde üç ana başlıkta hazırlanan programlar için ABD Kongresinden destek istedi. Bugüne kadar BAU Global olarak Suriyeli sığınmacılar için 3,2 milyon dolar kaynak ayırıdıklarını vurgulayan Vatanartıran “Bu projeleri hayata geçirebilmek için kendi kaynaklarımızın ötesinde uluslararası toplumdan ve özellikle ABD Kongresi’nden destek bekliyoruz. Suriyeli çocukların kayıp bir nesil olmasına izin veremeyiz" dedi.

"SIĞINMACI KRİZİ SADECE SURİYE VE KOMŞU ÜLKELERİN SORUNU DEĞİL"

Toplantıda konuşan BAU International University Washington DC Rektör Yardımcısı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası döneminde ‘Dış Politika Danışmanlığı’nı yapan Walid Phares, Suriye’deki siyasi belirsizliğe dikkat çekerek uluslararası toplumun bir an önce Suriye’de güvenli bölgeler kurulması konusuna ciddiyetle eğilmesi gerektiğine işaret etti. Sığınmacı krizinin sadece Suriye ve komşu ülkelerin sorunu olmadığını anlatan Phares, yüz binlerce çocuğun eğitimden mahrum kalmasının orta ve uzun vadede hem bölgesel hem de küresel anlamda çok ciddi güvenlik sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

"SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM ETMEK BİR TERCİH DEĞİL, İNSANLIK GÖREVİDİR"

ABD Kongresindeki özel oturumda son olarak söz alan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Avrupa’nın en büyük eğitim grubu olarak Suriyeli çocukların eğitimine savaşın en başından beri sahip çıkmaya çalıştıklarını anlattı. Bugüne kadar her yaştan binlerce Suriyeli öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Yücel, “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil, insanlık görevidir” diye konuştu. Hazırladıkları geniş kapsamlı projeleri hayata geçirmek için ABD Kongre üyelerinden de destek beklediklerinin altını çizen Enver Yücel, Suriyeli sığınmacı çocukların içinde bulundukları durumu yerinde görebilmeleri için toplantıya katılan Kongre çalışanlarını Türkiye’ye davet etti.

Enver Yücel toplantı sonrasında önde gelen Cumhuriyetçi Kongre üyelerinden Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanı Pete Sessions ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!