Entelektüel açılımlar

Haberin Devamı

HEYECANLANIYORUM İzmir’e önemli bir yazar geldiğinde, kayda değer bir sergi açıldığında ya da dikkatimi çeken bir seminer olduğunda. Bugün de işte bunlardan dem vurmaya geldim huzurlarınıza. Belki arasından sizin de dikkatinizi çekenler olur, her gün değişen gündemle içi kararmış gönlünüzün sis perdeleri biraz olsun aralanır.

Usta Yazar Mario Levi’den Yazarlık Atölyesi
Edebiyatımızın önemli isimlerinden Mario Levi, İzmir’de Türkiye’nin ilk edebiyat konseptli oteli olarak anılan Mini Fuar Hotel’de yazı atölyesi gerçekleştirecek. 23-24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek yazım atölyesinde katılımcılar, Levi ile birlikte “Bir Hikayenin İzi”ni sürecekler. Uzun yıllardır usta yazarın atölyelerine bugüne kadar katılanların 12’sinin kitabı yayınlandı. Atölye hakkında detaylı bilgi ve başvurular için, info@annecee.com adresine mail gönderebilir ya da (0532 293 94 05) nolu telefonu arayabilirsiniz. Katılımın 12 kişi ile sınırlı tutulacağı atölyede katılımcılar, bir hikaye oluşturmayı keşfedecek ve roman karakterlerinin gizli dünyasına adım atacaklar.

Haberin Devamı

Ara Güler Sergisi Konak Pier’de
İstanbul’u sevmem, dalıp dalıp gitmem ondan ötürüdür benim. Beşiktaş’a yanaşan vapurun sesini, Galata’daki mendilci çocuğu, Bomonti’deki Ermeni teyzenin merhabasını işitirim fotoğraflarında. İstanbul bir tek onun kadrajından konuşur benimle çocukluğumdan beri. Anladığınız üzere, büyük usta Ara Güler; İzmir’de... Dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısı arasında gösterilen Güler’in (85) uzun yıllar sonra ilk kez İzmir’de gerçekleştirilen sergisinde, ağırlıklı olarak 1958 ve 1962 yıllarında İstanbul’da çektiği fotoğrafları yer alıyor. Yorucu ve uzun seyahatlere çıkamadığı için kendi sergisine katılamayan Ara Güler, organizasyonu düzenleyenlere ve sanatseverlere teşekkür etmek amacıyla hazırladığı videosunu İzmir’e gönderdi. Yönetmen Alfred Hitchcock, ressam Salvador Dali, halk ozanı Aşık Veysel, opera sanatçısı Maria Callas gibi önemli isimlerin yanı sıra fotoğraf makinesi karşısına geçmeyi sevmeyen ressam Pablo Picasso’nun bile çekimlerini yapan Güler’in, 50 fotoğraflık sergisi, 14 Kasım Perşembe gününe kadar, Konak Pier içindeki Galeri Nar’da ziyarete açık.

Haberin Devamı

Pozitif Manevra’dan “İçsel Yolculuk” Atölyesi
Çağımız hız çağı. Her şey hızla olup bitiyor ve bazen “Ben ne yapıyorum?” sorusu zihinlerimizi kurcalıyor. Sanki her anımız çok yoğun, sürekli bir işimiz var gibi oradan oraya koşuşturup duruyoruz. İçimizdeki asıl benliğimizin ihtiyaçlarını karşılayacak vakti bir türlü bulamıyoruz.
İşte, İzmir’in ünlü psikolojik danışma merkezi “Pozitf Manevra”, bu sebeplerden yola çıkarak, Klinik Psikolog Pınar Özgüner eşliğinde 8 oturumluk kendinize döneceğiniz ve içsel huzurunuzu yakalayabileceğiniz bir atölye düzenliyor. Süreç: 8 atölye (Her atölye 3 saat sürecek). Toplam: 24 saat - Ücret: Atölye başı 200 TL. Başlangıç Tarihi: 30 Ekim tanışma ve sürecin tanıtımı (ücretsiz) Saat: 17:00 – İlk Atölye Tarihi: 1 Kasım (seanslar on beş günde bir cuma günleri yapılacaktır) Saat: 14:00-17:00 arası – Atölye Konuları: Ruhsal Detoks - Taş Terapisi - Sanatla Terapi Çalışması - Nefes Terapisi Çalışması - Şamanik Ses Şifası Çalışması - Jungien Terapi ve Gölge (Shadow) Çalışması - Transaksiyonel Analiz ile Benlik Çalışması.
Ayrıntılı bilgi: (0232 422 34 06) – www.pozitifmanevra.com

Yazarın Tüm Yazıları