Ensar da eğitim raporuna girdi

Güncelleme Tarihi:

Ensar da eğitim raporuna girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 01:04

Eğitim-Sen tarafından hazırlanan “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Raporu”na Ensar Vakfı da girdi.

Haberin Devamı

Eğitimde taciz ve istismarın sistematikleştiğinin vurgulandığı raporda, öğrencilere dağıtılan ya da satılan kitaplardaki cinsiyetçi söylemlere de dikkat çekildi. Raporda, İstanbul’da öğrencilere 10 lira karşılığında satılan ‘Hariçten Sözler’ kitabından, “Kadınlardan şair olmaz, onlardan mahir birer anne olur”, “Kadınlar da tespih gibi olmalı, varlığı hoşluk, yokluğu boşluk vermeli” sözleri örnek olarak yer aldı. Kız çocuklarının okullaşma oranları, taciz ve istismar, çocuk işçiliği, müfredattaki cinsiyetçi söylemlere de dikkat çekilen raporda özetle şu değerlendirmeler yer aldı:

AÇIK ARA AVRUPA BİRİNCİSİ

“Türkiye’de 2015’te 18-24 yaş arası 3.2 milyon genç ekonomik nedenle okulunu terk etmek zorunda kaldı. 18-24 yaş arası 9 milyon nüfusun yüzde 36.4’ü liseye ulaşamıyor. Kız öğrencilerde yüzde 37.6, erkek öğrencilerde yüzde 35 olan eğitimi bırakma oranıyla Türkiye açık ara Avrupa birincisi oldu.

Haberin Devamı

Karaman’daki Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği evlerinde kalan 10 erkek öğrenci cinsel istismara uğraması da rapora girdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!