Enkaz altında 9 saat

Güncelleme Tarihi:

Enkaz altında 9 saat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 11:59

Şırnak kent merkezinde PKK’lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatlarının kaldırılması için gerçekleştirilen operasyonda, girdiği binanın önceden tuzaklanmış patlayıcının infilak ettirilmesiyle çökmesi sonucu enkaz altında kalan ve sol bacağı diz altından kesilen uzman çavuş yaşadıklarını anlattı. Jandarma Özel Harekat timinde görevli uzman çavuşu Ferhat Erce yoğun ateşten kaçıp binaya girdikleri anda, binanın daha önce döşenen patlayıcıların infilak ettirilmesiyle çöktüğünü belirterek, enkaz altında 9 saat kaldıktan sonra kurtarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Şırnak kent merkezinde 14 Mart’ta bazı mahallelerde kazılan hendek ve barikatların kaldırılması, PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcıların etkisiz hala getirilmesi için operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında girdiğin binanın önceden tuzaklanmış patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Uzman Çavuş Ferhat Erce enkaz altında kaldı. 9 saat sonra kurtarılan Ferhat Erce’nin sol bacağı diz altından kesildi. Uzman çavuş Ferhat Erce, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği’ni ziyaret etti. Erce, sol bacağının diz altından kesilmesine neden olan olayı anlattı.

’BİNAYA GİRMEMİZ İLE PATLADI’

Önce Cizre’de görev yaptığını, 14 Aralık 2015’te geçici olarak Şırnak merkeze gittiğini belirten Erce şöyle konuştu: "Operasyonlar devam ediyordu. 15 Nisan 2016’da bir mahalleye girince teröristlerle karşılaştık. Sabah 08.00’de çatışma başladı. Çatışma yaklaşık 1 saat sürdü. Saat 14.30’da ortalık sakinleşince binaya geçiş yaparken, teröristler bizi görünce yoğun ateş altına aldı. Girdiğim binaya daha önce yerleştirilen patlayıcılar içeri girmemiz ile patlatıldı. Ben binanın iç tarafına düştüm. Diğer arkadaşlar da patlamanın etkisi ile diğer taraflara düştüler. Bana saat 23.30 sıralarında ulaşıp kurtardılar. Timler gelip beni enkaz altından çıkardılar. O anda yine teröristler yoğun ateş altına aldılar. Enkaz altında telsiz ve telefonla benimle iletişim kuruyorlardı. Bir polis arkadaşım hemen yanımda şehit oldu. Bizden 4- 5 kişi de yaralandı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra beni Şırnak Asker Hastanesi’ne götürdüler. Durumumun kritik olduğu için beni GATA’ya sevk ettiler. GATA’da böbreklerimde sıkıntı olduğunu söylediler. Böbrekleri kurtarınca, bacağımı kurtaramayacağını söylediler. Sol diz altından bacağımı kestiler."

KONTROLLERDEN SONRA GAZİLİK ÜNVANI VERİLECEK

Tedavi sürecine de anlatan jandarma uzman çavuş Ferhat Erce, henüz gazilik unvanının kendisine verilmediği belirterek şöyle konuştu: "İlk olarak Şırnak Asker Hastanesi’ne ardından hemen GATA’ya sevk edildim. GATA’da 15 Nisan- 13 Mayıs arasında tedavi gördüm. 13 Mayıs’ta taburcu oldum, Bingöl’e geldim. Ardından GATA’ya kontrollere gittim, oradan Bilkent Hastanesi’ne sevk edildim. Fizik tedavim başladı. 1.5 ay da orada tedavi gördüm, orada protez taktılar. Şu an tam olarak gazi değilim, tedavim devam ediyor. 1 ay sonra tekrar Ankara’ya kontrollere gideceğim, ardından gazi unvanı verilecek."

Haberin Devamı

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan da ülke olarak gazilere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Gazilerimiz olduğu sürece kimse ülkemizi bölemez" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!