ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 12:43

Gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere tüm sanat dallarını seyirciyle bir araya getiren 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, "Sanat uzun, hayat kısa" sloganıyla başladı.

Haberin Devamı

ENKA Kültür Sanat Koordinatörü Murat Ovalı, yaptığı açıklamada, 27 yıl önce sanat ödülleri ile başlayan etkinliklerin, bin kişilik açıkhava tiyatrosu ve oditoryumun kurulmasının ardından yıl içinde toplam 7 aya ve üç döneme yayılarak gerçekleştirildiğini aktardı.

Geçmişten günümüze Cem Yılmaz, Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan ve Funda Arar gibi isimlerin, henüz popüler olmadan önce ENKA sahnesinden geçtiğini dile getiren Ovalı, 1984'teki ilk ENKA Bilim Sanat Ödülü'nü fotoğraf dalında Nuri Bilge Ceylan'ın kazandığına dikkati çekti.

Murat Ovalı, bugüne kadar Yıldız Kenter, Genco Erkal, Haldun Dormen, Hadi Çaman gibi tiyatro için önemli isimlerin yanı sıra tiyatro buluşmalarında genç isimleri de ağırladıklarını ifade ederek, "Yeni oluşumları mekanımızda, sanatın sürekliliğine destek olmak amacıyla ağırlıyoruz. Burada, dansından tiyatrosuna, konserinden sinemasına, gelenin, izleyenin ve sahneye çıkanın memnun olacağı etkinlikler takvimi oluşturmaya çalışıyoruz. 27 yılda, kendi seyircisini yaratmış bir topluluktan bahsediyoruz" diye konuştu.

Yaz aylarında tiyatroların kendilerine yer bulmakta zorlandıklarının altını çizen Ovalı, şunları kaydetti:

"Oynayacak mekanları yok ya da var olan açık mekanlar çok büyük oluyor ve tiyatro için uygun olmuyor. Bizim bin kişilik Eşref Denizhan Açıkhava tiyatromuzla yaklaşık 600 kişilik İbrahim Betil Oditoryumumuz var. Yazın açık havada tiyatro ağırlamaktan çok keyif alıyoruz. Ödüllü oyunlar da var bu yılki etkinliklerimizde. Bu yıl Afife Jale'de ödül alan DOT'un 'İki Kişilik Yaz' ile geçen yıl Sadri Alışık ve Afife Ödüllerini kazanan Tiyatro İn sahne alacak."

Ovalı, Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında 21 gecede, 10 film, 7 konser, 2 tiyatro, 2 müzikal, 2 modern dans ve bir serginin sanatseverlerle buluşacağını belirterek, Fazıl Say, MFÖ, Demet Evgar, Ara Dinkjian, Vincent Peirani Quintet ve Kıraç'ın konser veren isimler arasında yer aldığını söyledi.

Enka Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları programı

ENKA'nın daimi sanatçısı, ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Serenad Bağcan eşliğinde 2 Temmuz'da Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşan pop ve rock müzik grubu MFÖ 3 Temmuz'da, Tuluğ Tırpan ve Demet Evgar 20 Temmuz'da, Kardeş Türküler ve Ara Dinkjian 24 Temmuz'da, Kıraç 31 Temmuz'da sahne alacak.

22. İstanbul Caz Festivali'ne mekan sponsoru olan ENKA, Vincent Periani Quintet ile The Bad Plus&Joshua Redman topluluklarını 10 Temmuz'da ağırlayacak.

Etkinlik kapsamında 6 Temmuz'da "İki Kişilik Yaz", 9 Temmuz'da "Katil Joe", 13 Temmuz'da "Kız Doğdu" ve "Tüh" ve 27 Temmuz'da ise Nilüfer Belediyesi'nin sahnelediği "Eşeğin Gölgesi" oyunları izleyici ile buluşacak.

Sinema gösterimleri arasında bulunan Whiplash 7 Temmuz'da, American Sniper 8 Temmuz'da, The Imitation Game 14 Temmuz'da, Birdman 15 Temmuz'da, Interstellar 21 Temmuz'da, Hobbit-Beş Ordunun Savaşı 22 Temmuz'da, Transcendence 23 Temmuz'da, Danny Collins 28 Temmuz'da, Woman in Gold 29 Temmuz'da, Insurgent 30 Temmuz'da izlenebilecek.

Erhan Yüksel ve Emre Mollaoğlu'nun Yaz'dan Yaz'a isimli fotoğraf sergisi, 31 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda, Dorian Müzikali ile başlayan etkinlikler, 31 Temmuz'da sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!