Enis Berberoğlu kayınpederinin cenazesine katıldı (2)

Güncelleme Tarihi:

Enis Berberoğlu kayınpederinin cenazesine katıldı (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 18:33

Enis Berberoğlu kayınpederinin cenazesine katıldı (2)

Haberin Devamı

Özgür ALTUNCU-Erhan TEKTEN-Güven USTA/İSTANBUL,(DHA)-CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu kayınpederi Murat Aydın'ın cenazesine katıldı. Özel izinle Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camii'ndeki cenazeye gelen Berberoğlu için geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda kısa bir açıklama yapan Berberoğlu, "Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim" dedi.

CHPLİ VEKİLLERDEN TEPKİ
Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında yer alan camide erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı. Camii çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimler camiye gelerek taziyelerini sundu. Polisin aldığı güvenlik tedbirlerine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Pasaportunda tedbir yoktu. Sırf laf olur diye seyahatlere gitmedi. Bu kadar hassasiyet gösteren bir insana bu ne güvenlik" diyerek tepki gösterdi. Benzer tepkiyi CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da gösterdi. Tanrıkulu, Türkiye bu tabloyu da görüyor. Cezaevinde bir milletvekili kayınpederinin cenazesine gelecek. Bu önlemleri keşke başka yerlerde alsalardı, yurttaşlarımız yaşamını yitirmeseydi" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş polisin olağanüstü önlemini eleştirerek, " TOMA'lar, zırhlı araçlar, çevik kuvvet polisleri, Allah aşkına ne oluyor? Kimi kimden koruyorsunuz " diye sordu.

OYA BERBEROĞLU: KADERDE BURADA BULUŞMAK VARMIŞ
Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu babasının çok şahane bir insan olduğunu söyleyerek, "Ata'nın yolunda, Cumhuriyet öğretmeni. Çok güzel de gençler yetiştirdi" dedi... Oya Berberoğlu eşiyle cezaevinde ilk kez bugün görüşeceğini söyleyip, "Kaderde burada buluşmak varmış" dedi.
  
EŞİ VE KIZIYLA POLİS KORDONU ALTINDA KUÇAKLAŞTI
Enis Berberoğlu'nun kayınpederi Murat Aydın'ın cenazesi İkindi namazı öncesi camiye getirildi. CHPliler tarafından taşınan cenaze musalla taşına konuldu. Bir süre sonra Enis Berberoğlu'nu taşıyan cezaevi aracı geniş güvenlik önlemleri altında Camiye geldi. Berberoğlu yine geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracından indirildi. Aracın arkasına götürülen Berberoğlu bir süre burada bekledi. Bu sıradan yanına gitmek isteyen CHP milletvekilleri ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu da polis barikatını güçlükle aşabildi. Berberoğlu çifti polis çemberi altında kucaklaştı. Enis Berberoğlu kızıyla da yine burada buluştu. Yanına eşi ve kızını alan Berberoğlu CHP milletvekillerinin eşliğinde ve geniş bir polis koridorunda camiye girdi. 

AÇIKLAMA YAPTI
Basın mensuplarının yoğun ilgisi karşısında cenazeye uygun davranmak gerektiğini söyleyen Enis Berberoğlu kısa bir açıklama yaptı. Kendi açıklamasını kendisi organize eden ve basın mensuplarının tamamının hazır olmasını bekleyen Berberoğlu şunları söyledi: Bakanlıkların çok hızlı çalışması sayesinde, ailemin acısını paylaşmak üzere, cenazeye yetiştim. Çok üzgünüm. Murat Aydın Köy Enstitüsü mezunu, yıllarca öğretmenlik yapmış bir aydınlık savaşçısıydı. Kendisi bana Oya'yı hediye etti. Ben de ona bir torun vererek bir ölçüde karşılığını verdim. Durumum malum. Burası bir cenaze. Buna uygun davranmamız gerekiyor. Siyaset konuşmak istemiyorum. Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim. 

TABUTU OMUZLADI
Berberoğlu açıklamasının ardından cenazenin başına giderek dua etti. Cenaze namazı için en önde saf tutan Berberoğlu namazın ardından tabutu ilk omuzlayan kişiler arasında yer aldı. Geldiği gibi yine geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına binen Berberoğlu kendisini alkışlayanlara el salladı. Murat Aydın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Sarıyer Kilyos Mezarlığı'na götürüldü. Enis Berberoğlu'nu taşıyan cezaevi arıcı da mezarlığa geçti.  
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!