Enis Berberoğlu cezaevinde, CHP İstanbul'dan eylem kararı

Güncelleme Tarihi:

Enis Berberoğlu cezaevinde, CHP İstanbuldan eylem kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 20:44

Enis Berberoğlu cezaevinde, CHP İstanbul'dan eylem kararı

Haberin Devamı

Ramazan EĞRİ-Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL,(DHA)-TUTUKLANAN Enis Berberoğlu Maltepe Cezaevine konuldu. Berberoğlu'nun güvenlik gerekçesiyle arka kapıdan cezaevine alındığı öğrenildi. Polislerin cezaevi önünde geniş güvenlik önlemi aldıkları görüldü. Aralarında bazı milletvekillerinin de bulunduğu CHP'liler de Maltepe Cezaevi önüne geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, tutuklanan Enis Berberoğlu'nun konulduğu Maltepe Cezaevi önünde bir grup CHP milletvekilinin arasında durarak basın açıklaması yaptı.

Canpolat açıklamasında "Milletvekili arkadaşımızı buraya getirdik. Bugün tutuklanan Enis Berberoğlu değildir, bugün tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisidir. Bugün tutuklanan Mustafa Kemal'in koltuğudur, partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni sınamaya kalkmayınız. Biz şimdiye kadar bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin korunmasının mücadelesini verdik. Ama görülüyor ki, bu ülkenin yönetenleri tarafından bunun doğru anlaşılmadığı görülüyor. " dedi

"BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZÜ İSTANBUL MAÇKA PARKI'NDA NÖBETE DAVET EDİYORUZ"
Cemal Canpolat sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bu ülkenin dışarıdan ve içeriden nasıl kuşatıldığını biliyoruz. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'ni de bu alana iterek Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilsinler: Biz ülkede kaosa karşı mücadele vereceğiz. Ama Enis Berberoğlu'nu çıkarana kadar eylemimiz devam edecek. Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı'nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu mücadelemiz Maçka Parkı'nda devam edecek. Bu da yetmiyor, sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımız, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır. Bu nöbet tutmak da yetmiyor, bu birinci aşamadaki eylemimizdir. İkinci aşamada Genel Merkezi'mizin aldığı, yarın Genel Başkanımızın Ankara'da başlatacağı oturma eylemini 91 ilde; büyük yürüyüşe, büyük eyleme, büyük mitinge dönüştüreceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bu Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilinin gereksiz, hukuksuz tutuklanmasının bedelini talimat verenler ödeyecektir. Bu ödenene kadar, milletvekilimiz dışarı çıkana kadar mücadelemiz yaşamın her alanında sürecek, sürdüreceğiz bunu özellikle belirtmek istiyorum. 

PARLAMENTODA DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINDA YANLIŞLAR YAPILDIĞI ANLAŞILIYOR
Cemal Canpolat konuşmasında şunları kaydetti: Parlamentoda dokunulmazlığın kaldırılmasında yanlışlar yapıldığı anlaşılıyor. İlkin HDP'lileri arkasında CHP'lileri, tıpkı 12 Eylül gibi. İlkin sosyalistleri, komünistleri, sosyal demokratları sonra sağcıları, sonra muhafazakarları, sonra kendisi gibi düşünmeyen herkesi tutuklayan yeni bir 12 Eylül ile karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Bu darbeye, bu darbecilere, bu 12 Eylül darbe anlayışını OHAL adı altında uygulayanlara karşı mücadelemizi genişleterek sürdüreceğiz.
Canpolat, bugün örgütüyle birlikte cezaevi önünde iftar açacaklarını bildirdi.
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!