Enginar tarlasından anlamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Enginar tarlasından anlamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 11:59

İZMİR'in Urla İlçesi'ndeki Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin son gününde enginar tarlasının ortasında bir yemek düzenledi.

Haberin Devamı

Etkinliğin gelirinin Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (KORUNCUK) Vakfı'na bağışlanacağı, Urla'nın Barbaros Köyü'nde 2 yıl önce temelleri atılan Çocuk Köyü için kullanılacağı bildirildi.


Yemeğe, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç, KORUNCUK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Işıl Nişli, Urlalı şarap üreticileri, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, usta televizyoncu Aziz Üstel, marka yönetim uzmanı Yelda İpekli, işadamı Okan Tapan ve eşi Şef Elif Tapan, Belediye Meclis Üyeleri, enginar tarlasının sahibi Tülin Karabin ve Bülent Karabin, festivale katılan şefler, medya temsilcileri ve projeye destek vermek isteyen çok sayıda hayırsever katıldı. Urla'nın Atatürk Mahallesi'nde (İskele) enginar tarlasının ortasına kurulan uzun masada enginardan yapılan çeşitli yemekler yer aldı.

Haberin Devamı


Yemekte konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Bugün festivalimizin sonuncu günündeyiz. Enginar festivali yapmaktaki amacımız çiftçimizi kalkındırabilmek ve yereli geliştirebilmekti. Festivalimiz bir amaca daha hizmet etti. İzmir'de yüreği iyiliklerle dolu bir grup var. Urla'da bir çocuk köyü kuralım dediler. Biz de tabii ki dedik. Ben çocukları çok seviyorum. İçinizdeki iyiliklerinizle buraya geldiniz. Desteğinizden dolayı hepinize selam olsun" dedi.
Destek veren herkese teşekkür eden KORUNCUK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli, "Bu sofra iyilik dolu bir sofradır. Burada bir köy var o köy sizin köyünüzdür. KORUNCUK Köy Kasım ayında açılıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!