Engin Kratzer: Tarladan tenis kortuna

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Tarladan tenis kortuna
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

EKİN Maden TED OPEN finalinde, Wayne Black ile Çek Petr Kralert, 2000 yılının TED OPEN Şampiyonluğu için mücadele edecekler. Tenisi biraz takip edenler Black ismini hatırlayacaklardır. Wayne ve Byron Black kardeşler, çiftlerde dünya şampiyonu oldular. Baba Black, Zimbabwe'nin Harrare kentinde avokado yetiştiriyor. Kendisi de 50'li yıllarda 6 kez Wimbledon Tenis Turnuvası'na katıldı. 27 yaşındaki Wayne Black, geçen sene Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda dördüncü tura kadar çıktı. Black kardeşler, Davis Kupası'nda da dünya grubunda oynayan ülkelerin korkulu rüyası. Zimbabwe, 1998 yılında, Dünya Şampiyonu Avustralya'yı ilk turda eledi. Bu sene de Agassi'li ABD, Black'leri ancak son tekler maçında yenebildiler.

BLACK’E GÜÇLÜ RAKİP

Wayne'nin bugünkü rakibi 23 yaşında ve 1.88 boyundaki Pert Kralert. Tenis otoritelerine göre Kralert, kısa bir süre içinde ilk 100 tenisçinin arasına girebilir. Kendisi baseline'dan (arka çizgi) toplara çok hızlı vurabilmekte. Wayne dün oynadığı yarı final maçında, 2.5 saat süren bir mücadele verdi. Kralert ise rakibini 1 saat içinde yendi. Bu durum, bugünkü final maçı için kondisyon açısından Kralert'e avantaj sağlayabilir.

Ekin Maden TED OPEN'da bugün şampiyon olacak tenisçi, 10 bin 800 dolar para ödülü ve 60 ATP puanı kazanacak. Kaybeden ise 6 bin 350 dolar ve 42 ATP puanıyla yetinmek zorunda kalacak. Tenisseverlerin ücretsiz izleyeceği final maçının başlama saati 17.15.

TED Tesisleri'nde ayrıca İhlas Finans'ın ana sponsor olduğu Fehmi Kızıl Veteran Turnuvası'nın finalleri gün boyunca oynanacak. Tüm izleyiciler, TED OPEN finalinden sonra Troy biraları ve Pınar'ın sponsorluğunu üstlendiği barbekü partisine ücretsiz katılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!