Engin Kratzer: Sürprizlerle dolu

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Sürprizlerle dolu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

İZLEDİĞİMİZ bu Avustralya Open Turnuvası bence son yılların en hareketli, sürpriz dolu tenise sahne olan Grand Slam diyebilirim.

Bayanlarda Williams kardeşler, Fransızların antipatik görünümlü Mary Pierce’i ve Rusların favori tenisci, turnuvanın 9. seribaşısı Elena Dementieva şampiyonadan erken elendiler. Martina Hingis 3.5 yıllık aradan sonra WC (Kontenjan) ile katıldığı turnuvada çeyrek finale çıkmayı başardı. Nişanlısı Lleyton Hewitt’ten ayrılan 2005 US Open Şampiyonu Clijsters, yarı finalde Fransız Mauresmo’ya karşı final için oynayacak.

Justine Henin-Hardenne ise Amerikalı Lindsay Davenport’a ilk seti kaybetmesine rağmen iki set üst üste kazanarak yarı finale çıktı. Belçikalı Henin inanılmaz basit hata yapan ancak psikolojik yönden özgüveni olan ve sahadaki duruşu, topa vururken çıkardığı çığlıkları ile rakiplerini korkutan Rus Maria Sharapova’ya karşı finale çıkmak için mücadele edecek.

Erkeklerde Baghdatis

Erkeklere gelince akla gelen ilk isim Marcos Baghdatis. Daha iki sene önce Avustralya Dünya Gençler Şampiyonu olan, henüz 20 yaşındaki Kıbrıs Rum Kesimli Melbourn’deki erkekler fikstürün alt üst etti. Baghdatis, yıllarca evinden uzak kalarak başta Fransa ve Amerika’da tenis eğitimi aldı. Bence en büyük özelliği şu; Bagdhatis, korta girdiği zaman kendine ait tenisini oynuyor. Onun kuralı basit "Rakipler beni yenmenin yolunu arasınlar" düşüncesiyle yarı finale çıktı. Yarı finalde 2005 Avustralya Open çeyrek finaline çıkan ve bu şampiyonada 4. seribaşı olan Arjantinli David Nalbandian’e karşı mücadele edecek. Erkeklerde diğer yarı finalde ise Nicolas Kiefer, Rus Nikolay Davydenko’yu yenen dünyanın en iyi tenisçisi İsviçreli Roger Federer ile karşılaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!