Engin Kratzer: Mor tenis kortu

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Mor tenis kortu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Tenise yön veren idareciler, milyarlarca dolar para hacmine sahip olan bu spora devamlı yenilikler getirmeyi planlamaktadırlar. Tenis, İngilizlerin geleneksel kavramı ile geliştiği için başta tenisçiler olmak üzere, değişikliklere hassasiyetle bakılmaktadır. Fakat tenis sanayisinin tek derdi, tenisi geliştirmek ve daha fazla para kazanmak. Dünya tenisinin son gelişmeleri içerisinde maçların daha heyecanlı olabilmesi için kısa setler halinde beş setlik maçlar ve daha büyük toplar ile oynanması gibi konular gündemde.

Daha büyük toplar oyun esnasındaki süratli tempoyu yavaşlatacak ve topun oyunda kalma süresini uzatacaktır. Toplar konusunda Pete Sampras ve Tim Henman gibi güçlü servis atanlar bu konuya pek ılımlı bakmıyorlar. En ilginç kararı ise bugünlerde ATP (Erkekler Dünya Profesyonel Tenisçiler Birliği) verdi. Alıştığımız kort zemin renkleri yeşil, kırmızı, gri ve mavinin dışında şimdi de mor zemin üstünde oynanacak. İlk etapta sadece ATP'nin Master serilerinde (İndian Wells, Erisson, Miami, Toronto, Cincinatti, Stuttgart, Paris) sert zemin (Hard Court) turnuvalarının açık ve kapalı kortlarında mor rengi hakim olacaktır.

EN KOLAY YÖNTEM

Peki mor renk televizon ekranarında tenis topunun izlenmesini kolaylaştıracak mı? yoksa erkek tenisine biraz taze ‘‘renk’’ mi gerekiyor? Bu sorulara ATP'nin TENİS PAZARLAMASINA yardım eden ISL Şirketinin Spor Pazarlama Müdürü Garry Harris'in cevabı şöyle ‘‘Projemiz sadece genel bir pazarlama stratejisidir. Amacımız başta evde zaping yaparken, ekranda mor tenis kortu gören bir izleyicinin aklına bunun herhangi bir tenis turnuvası olmadığı, dolayısıyla MASTER TENİS TURNUVASI olduğu izlemini vermektir. Bu imajı verebilmek için en kolay yöntem kortun rengini değiştirmek olmuştur’’

Fakat daha mor rengin televizyona hangi renkte yansıyacağı çözülmedi. Bu tamamen kameraların çekim sırasındaki açıları ve mevcut ışığa bağlıdır. Belki de mor renk ekrana mavi veya gri olarak yansıyacaktır.

Pete Sampras, sarı tenis topunun mor zemin üzerinde daha iyi izlenebileceği kanaatinde. Magnus Norman ise sadece ‘‘ilginç’’ yorumunu yaptı. Kimbilir belki de bugünden sonra geleneksel kırmızı toprak (antuka) kortlarının rengini de değiştirmeye kalkışırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!