Engin İpekoğlu: Adana'da şampiyonluk Fener yolunu açar

Güncelleme Tarihi:

Engin İpekoğlu: Adanada şampiyonluk Fener yolunu açar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 00:32

“Tabii ki gönlümde Fenerbahçe’yi çalıştırmak var. Bu yapacaklarımla mümkün olabilir. Adanaspor’u üst lige çıkarıp orada kalıcı olmak istiyoruz. Bunu yapabilirsek belki F.Bahçe için de düşünülürüz...”

Haberin Devamı

ADIM adım Süper Lig’e ilerleyen Adanaspor’un başarılı hocası Engin İpekoğlu, PTT 1. Lig’de yaşayacağı şampiyonluğun kendisine Fenerbahçe yolunu açabileceğini söyledi. Gönlünde Fenerbahçe’yi çalıştırmak olduğunu açıkça dile getiren İpekoğlu, “Bu hedef yapacağım şeylerle mümkün olabilir. Adanaspor’u üst lige çıkarıp orada kalıcı olmak istiyoruz. Bunu yapabilirsek belki Fenerbahçe için de düşünülürüz” dedi.PTT Birinci Lig’de 14. sırada aldığı Adanaspor ile 2016 yılında bileği bükülmeyen ve yenilmezlik serisini 14 maça çıkaran Engin İpekoğlu, Hürriyet’e konuştu:

‘BU LiGE UYUM SAĞLAMALISINIZ’

“İLK maçımızda mağlup olduk. Ondan sonraki 14 maçın 11’inde kazanıp 3 tanesinde berabere kaldık. Bu ciddi bir çıkış. Bu lige uygun futbol oynamanız gerek. PTT 1. Lig gerçekten atletik performansın ve takım oyununun ön plana çıktığı, bireysel hataların çok fazla olduğu bir lig. Bir bireysel hata ile ya maçı kazanıyorsunuz, ya kaybediyorsunuz. Bu lige bu strateji ile çıktık. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Çocuklar verebileceklerinin maksimumunu veriyor. İnanılmaz yürekten oynuyorlar. Şu anda üçüncü takım ile aramızda 7 puan var. İşimiz bitti mi, hayır bitmedi. 7 puan avantaj ama 8 zorlu maç var. Herhalde çocuklarımız elde ettiğimiz bu avantajı değerlendirecek.”

Haberin Devamı

‘TERiM, VOLKAN’I FRANSA’YA GÖTÜRÜR’

BEŞİKTAŞ’ın bir kaleci sıkıntısı yaşadığını düşünmüyorum. Bizim dönemde bir kaleci sıkıntısı vardı. Tüm ligde 2-3 tane yerli kaleci vardı...”
“Milli Takım’da Volkan’ın yaptığı çok büyük bir hataydı. Küfür edildi diye soyunma odasına girmemeliydi. Bu yanlıştı. Maçtan sonra tepkisini gösterirdi. Maça çıkmaması kötü oldu. Milli Takım hocaları, Federasyon yetkilleri onun büyükleri...
Fatih Hoca da duygusal yaklaşmalı. Bu çocuk büyük hizmetler vermiş. Bir hatadan dolayı Volkan’ı silmek olmaz. Tanıdığım Terim, Volkan’ı Fransa’ya götürür.”

Deplasmanda Fernandao Kadıköy’de Van Persie

“FERNANDAO da Robin Van Persie de farklı özelliklere sahip oyuncular. Deplasmanda Fernandao ile, iç sahada Van Persie ile oynardım. Fenerbahçe iç saha maçlarında ikisini birden de kullanabilir. RvP top rakibe geçtiğinde orta sahaya yardım eder. Bu şekilde kullanılabilirdi.”

Haberin Devamı

Engin İpekoğlu: Adanada şampiyonluk Fener yolunu açar

Konyaspor neden şampiyon olmasın! 

“KONYASPOR çok büyük çıkış yakaladı. Aykut Kocaman’ın hocalığı tartışılmaz. Bursaspor’dan sonra Konyaspor neden şampiyon olmasın. Bursaspor’da çok büyük potansiyel vardı. Bursa’da çalışırken ‘Amacınız ne’ demişlerdi? ‘Şampiyon olmak’ demiştim. Bursa bir futbol şehri. Konya’da da inanılmaz bir coşku var. Diğer statlarda seyirci sayısında azalma var. Konyaspor’da ise artış var.”

Şehrin çoğu Demirsporlu

ADANASPOR Başkanı Bayram Akgül belki de amatör lige gidecek bir takımı alıp, taşın altına elini sokmuş. Belki şehrin çoğunluğu Adana Demirsporlu, mülki amirler Adana Demirspor’a yardımcı oluyorlar. Kendi çabasıyla bu takımı ayakta tutmaya çalışan bir Bayram Akgül var. Her şey bize verilmesin ama Adana Demirspor’a 5 yardım ediliyorsa bize de 1 versinler.”

Haberin Devamı

Beşiktaş çok dinamik F.Bahçe’nin starları var

“PUAN durumunda arkadan gelmek psikolojik açıdan her zaman kötüdür. Hem kendi maçınızı kazanacaksınız hem de üstteki takım kaybetsin diye bekleyeceksiniz. Her iki takımın da ciddi anlamda stresli olduğunu düşünüyorum. İki taraf da puan kaybetmemeli.
Beşiktaş daha dinamik bir takım. Ama Fenerbahçe’nin kadrosuna bakınca dünya starları var. Ciddi tecrübeli bir takım.
‘Son haftaya kalır’
‘Kim şampiyon olur’ derseniz... Fenerbahçe’nin Avrupa’dan elenmesi fiziksel olarak takıma yansıyacaktır. Belki bu olumlu anlamda yansır. Bu sadece Fenerbahçe’nin elinde de değil. Beşiktaş puan kaybetmeli. Bu mücadele ligin son maçına kadar sürer...”

Haberin Devamı

Kocaman’la ben medyatik değiliz

“AYKUT Kocaman da, ben de çok fazla medyatik insanlar değiliz. Bu bizim tercihimiz belki de... Bir çok hoca en ufak olayda gazeteci dostlarını arayıp haber yaptırıyor. Bizim felsefemiz şu: Biz işimizi yapalım başarı geldiğinde gelip seni bulurlar. Lig bitsin, şampiyon olalım, Süper Lig’e çıkalım o zaman herkes gelir konuşmak için...”

Rıdvan cin gibiydi

“METİN Aşık, Hasan Özaydın, Güven Sazak, Ali Şen ve Aziz Yıldırım gibi başkanlar ile çalıştım. Her biri çok değerliydi... Metin Aşık döneminde Rıdvan cin gibi olduğu için gaza getirici şeyler söyler, Aşık da onu kıramaz ve prim 5’se 20 yapardı.” 

Futbolu devlet kurtarıyor

Haberin Devamı

“ADANA ile sözleşmem devam ediyor. Önümüzdeki yılın planlamalarına başladık. Allah’tan devlet el attı da kulüplerin borçları yapılandırılacak. Bu hamle yapılmasaydı birçok takım küme düşecekti. PTT 1. Lig’de kimlerin ne borcu olduğunu söylesem şaşırırsınız. Türk futbolu battı aslında ama devlet kurtarmaya çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!