Engin, "Bana göreve devam et denirse..."

Güncelleme Tarihi:

Engin, Bana göreve devam et denirse...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 01:22

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Göreve devam et” talimatı vermesi halinde, görevini heyecanla sürdüreceğini söyledi.

Haberin Devamı


İzmir'de ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, belediye başkan aday adaylarıyla görüşmeler yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka’ya gitti. Kendisinin de belediye başkan aday adayı olmayı istediği ilçede yapılan toplantıya aday adalarından Cihan Türsen ile Belediye Başkanı Cevat Durak katılmadı. İlçe Başkanı Ali Karaege’nin yanısıra belediye başkan aday adayları Günsel Sağlam, Talat Ünlü, Metin Erten, Müjdat Ünsalan, Hüseyin Mumcuoğlu ve henüz resmi başvuru yapmayan Serpil Eslek'in katıldığı toplantıda konuşan Engin, kendisinin de Karşıyaka için aday adayı olma talebi olduğunun hatırlatılması üzerine, bu konudaki kararında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayının önemli olduğunu vurguladı.

Aday adaylığı için istifa kararının da Genel Merkez'deki görüşmeye göre netleşeceğini anlatan Engin, şöyle konuştu:
“İstifa kararımı netleştirmedik. Günü gelince genel başkanımızla görüşerek netleştireceğiz. Genel başkanımızın kararı ve bu ay sonunda yapacağımız görüşme önemli. ‘Göreve devam emri’ çıkmazsa, diğer arkadaşlarımızla aynı koşullarla Karşıyaya’da yarışa katılacağım. Genel başkanımız, il başkanlığında kalmamı emrederse de hiçbir motivasyon eksiği olmadan her zamankinden daha çok çalışacağım. Bir fedakarlık gerekiyorsa önce il başkanı yapmalıdır, ben de bu fedakarlığa hazırım.”

Haberin Devamı

Başkan Ali Engin, bazı yayın organlarında aday adaylığı talebinin reddedildiği ve küskünlük yaşadığına ilişkin yorumlar yapılmasına da tepki göstererek, haberlerin asılsız olduğunu söyledi.
Engin, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Cuma günkü görüşmenin ardından cumartesi gününden beri sahadayım. Küsmem için neden de yok. Adaylığım reddedilmedi. İl başkanıyım, hayata da küsmem. Daha çok heyecanlanarak çalışırım. Siyaset küsme, ağlama yeri değil, iş yapma yeridir. Belli köşe yazarları, belli gazeteler manüpülatif, gerçek dışı yalan haberler üretiyorlar. Yönlendirenleri ve yazanları şiddetle kınıyorum. Kamu görevi yapıyoruz. Belli güçleri kullanarak medyayı esir almalarını doğru bulmuyorum. Gazetecilik İzmir’de böyle yapılacaksa, namusuyla, partili kimliğiyle, bağımsız siyaset yapacak insan bulamazlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!