Engelsiz Yaşam Korosu müzik ziyafeti verdi

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz Yaşam Korosu müzik ziyafeti verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 11:42

Engelsiz Yaşam Korosu müzik ziyafeti verdi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Korosu, Şef Necmi Özgül yönetiminde Türk Halk Müziği konseri verdi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konsere, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya ve Süleymanpaşalı müzikseverler ilgi gösterirken konser öncesi Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Şerife Türüdü açıklamalarda bulundu. Engelli vatandaşların toplum içinde fark edilmesinin önemine değinen Türüdü’nün konuşmasının ardından Engelsiz Yaşam Korosu’nun 2 saat süren müzik ziyafeti başladı.

Çanakkale Türküsü ile başlayan gecede; Ey On Beşli, Selanik İçinde Selam Okunur, Ben Bir Göçmen Kızı Gördüm, Magusa Limanı, Kırklar Dağının Düzü, Urfalıyım Ezelden, Adana Köprü Başı, Zeynebim, Bülbüller Düğün Eyler, Nefes, Yürüyorum Dikenlerin Üstünde, Drama Köprüsü, Yeşil Ördek Gibi, Gül Ali, Ayletme Beni, Evreşe Yolları, Tekirdağın Üzümü, Sonuçta Tekirdağlı (Beytullah Arabacı Tekfuri) ‘nın da yer aldığı toplam 19 eser Engelsiz Yaşam Korosu ile hayat buldu.Konser sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral Şef Necmi Özgül’e çiçek takdim ederken; “Engelsiz bir dünya için el ele vererek bu koroyu kuran ve bu güzel geceyi bizlere yaşatan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Aslında bu koromuza ‘Engel Tanımayanlar’ desek daha doğru olacak. Arkadaşlarımız bu ismi yaptıkları ile sonuna kadar hak ediyorlar. Hepinizin emeğine sağlık.” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Güral’ın ardından Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Şerife Türüdü de açıklamalarda bulunurken; “Biz bu koroyu 3 yıl önce kurduk. Çok küçük bir ekiptik. Ama inandık. Bize inandılar ve birlikte her geçen gün sayımızı arttırdık. Aslında bu koro bizim eğlence yerimiz. Birbirimize dost olup aktivite yaptığımız yer. Belki de bu koro Süleymanpaşa da ki engellilerin lokomotifi oldu. Engellerin aşılabileceğini bu koro sayesinde gösterdiğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!