Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Engelsiz oyun parkları…

Merhabalar sevgili okurlar. Change.org, nerede olursa olsun herkese görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan, dünyanın en büyük imza kampanyası platformu.

Haberin Devamı

196 ülkede 20 milyondan fazla Change.org kullanıcısı var. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar her gün insanlar, bu organizasyonun araçlarını kullanarak, kendi/images/100/0x0/55ea528df018fbb8f878585b toplumlarında bir değişim yaratıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde, Göztepe Parkı Aktivistleri, “Kadıköy'de engelli çocukların da faydalanabileceği oyun parkları istiyoruz!” kampanyasını başlattı Change.org, aracılığı ile.

Türkiye'nin birçok kentinde ve ilçesinde belediyeler engelli çocuklar için çok güzel ve çok yararlı oyun parkları kurmuş durumda. İstanbul’da, bildiğim kadarı ile, Bayrampaşa, Bağcılar, Beykoz, Beylikdüzü, Ümraniye ve Üsküdar böyle bir parka sahip olan ilçeler. Ancak Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul’un en büyük ilçelerinden Kadıköy'de henüz böyle bir park yok. Göztepe Parkı Aktivistleri; İstanbul Büyükşehir ve Kadıköy Belediye Başkanlıklarından, Kadıköy Bölgesindeki park alanlarında engelsiz ve engelli çocukları aynı açık hava mekânında buluşturacak, engelli çocukların da hayattan zevk almalarını sağlayacak bir “Engelsiz Oyun Parkı Projesi" yaratmalarını talep ediyorlar.. En azından her oyun parkının bir bölümünün engelli çocukların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesini istiyorlar./images/100/0x0/55ea528df018fbb8f878585d
“Engelli çocuklarımızın açık havada yaptıkları spor ile yanaklarına gelen rengi ve yüzlerindeki sevinci görmek, onların keyifli gülüşlerini duymak, oyun oynarken cıvıltılarını işitmek istiyoruz! Lütfen sesimizi duyun, engelli çocuklarımıza oyun parklarını verin!” diyorlar.

Haberin Devamı

Sizler de bu kampanyayı destekleyerek Kadıköy'de engelli çocukların da kullanabileceği çocuk parklarının yapılmasını sağlayabilirsiniz. İsterim ki, birlikte; ben bu yazıyı kaleme aldığım sıralarda 5.441’e ulaşmış bulunan imza sayısını en az ikiye katlayalım.

Kanal D İşitme ve Görme Engelliler için yaptığı sesli ve altyazılı  dizi betimleme projesine bir dizi daha ekledi. Öyle Bir Geçer Zaman ki, Sultan ve Veda’nın ardından, kanalın son dizisi İntikam da İşitme ve Görme Engelliler tarafından rahatlıkla izlenebilecek artık. Dilerseniz, http://www.kanald.com.tr/Gorme-ve-isitme-engelliler-icin/ linkini tıklayarak, uygulamayı inceleyebilirsiniz. /images/100/0x0/55ea528df018fbb8f878585f

Haberin Devamı

Her ne kadar engellilik ve engelliler ile ilgili pek çok sorunumuz varsa da, her gün olumlu bir değişikliğe de tanık bu konularda. Umuyoruz ki; tüm sorunlar yakın bir gelecekte sona erecek, olumlu değişiklikler ise hiç bitmeyecek…

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları