Engelsiz klipler göz-kulak oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz klipler göz-kulak oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 14:02

Ankaralı Mevlüt-Sevil Sağlam çifti, engellilere yardımcı olmak amacıyla çeşitli şarkılara işaret diliyle 5 yılda 41 klip çekti. Kendilerinde ve ailelerinde engelli bulunmadığına dikkat çeken genç çift, işitme engellilerin yanı sıra Ebru Gündeş, Hakan Peker gibi sanatçılardan da teşekkür aldı.

Haberin Devamı

Ankaralı Mevlüt-Sevil Sağlam çifti, engellilere yardımcı olmak amacıyla çeşitli şarkılara işaret diliyle 5 yılda 41 klip çekti. Kendilerinde ve ailelerinde engelli bulunmadığına dikkat çeken genç çift, işitme engellilerin yanı sıra Ebru Gündeş, Hakan Peker gibi sanatçılardan da teşekkür aldı. İşitme engellilere yardımcı olmak amacıyla gönüllü olarak işaret dili öğrenen Ankaralı Mevlüt-Sevil Sağlam çifti, şarkılara çektikleri işaret dili anlatımlı kliplerle 5 yıldır işitme engellilerin yaşamına renk katıyor. 6 yıllık evli olan Sağlam çifti, kendilerinde ve ailelerinde engelli bulunmadığına dikkat çekerek çalışmaları tamamen sosyal sorumluluk için yaptıklarını belirtiyor. İşitme engellilerin yanı sıra Ebru Gündeş, Hakan Peker gibi sanatçılardan da teşekkür aldıklarını kaydeden Mevlüt-Sevil Sağlam çifti gönüllü kliplerin hikayesini Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Haberin Devamı

ŞARKILI KLİPLER EN İYİ YÖNTEM

“Tamamen sosyal sorumluluk olarak başladı. İşitme engellilerin olduğu derneklere giderek güzel dostluklar edindik, gönüllü olarak arkadaşlara yardımcı olduk. Bir süre sonra eşimin hamile olduğunu öğrendik ve bu süre içerisinde işaret dilinden ve işitme engellilerden biraz uzak kaldık. İşaret dili pratik yapılmadığında kısa zamanda unutuluyor. Öğrendiklerimizi unutmamak adına evde şarkıları işaret diline çevirmeye başladık. Bu yöntem işaret dili kelimelerini akılda tutmak için en iyi yöntemlerden biri. Evde çevirdiğimiz bir kaç şarkıyı kaydederek Youtube üzerinden paylaştık. İşitme engellilerden ve ailelerden çok olumlu tepkiler aldık.

Engelsiz klipler göz-kulak oldu

ENGELLİLERDEN İSTEKLER GELDİ

İşitme engelli arkadaşlardan şarkı çevirisi istekleri gelmeye başladı. Şarkıları görsel olarak daha iyi anlayabilmeleri için çevirileri kliplendirmeye başladık. Öte yandan işitme engelli olmayan insanlardan da yoğun şekilde mesajlar almaya başladık. İnsanlar bu klipler sayesinde az da olsa işaret dili öğrenip etrafındaki engellilere yardımcı oluyorlarmış. İşaret dili hakkında hiç bilgisi olmayan bir sürü insan tesadüfen gördüğü bu videolar sayesinde eğitim almaya başlamış. Birine yardımcı oluruz diye başladığımız işaret dili serüvenimiz yüzlerce insanın işaret dili hakkında bilgi sahibi olmasına, hatta eğitim almasına vesile oldu.

Haberin Devamı

Engelsiz klipler göz-kulak oldu

KIZLARI DA ARTIK KLİP ÇEKİYOR

Çektiğimiz klipler, okullarda, yurtlarda, derneklerde ve kurslarda özellikle öğretmenler tarafından öğrencilerine işaret dili öğretilmek üzere kaynak olarak kullanılıyor. Bunları gördükçe çok mutlu oluyoruz. Şu anda 4 yaşına yaklaşan kızımıza da işaret dili eğitimi vermeye başladık ve çocukların da seveceği şarkıların çevirilerini artık kızımız yapıyor. Bu da çocuklu ailelerin kendi çocuklarına eğitim vermeleri için örnek oluyor. Ailelerimizde hiçbir engelli birey olmamasına rağmen, böyle bir şey yapıyor olmamız insanlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Şu anda Youtube’daki kanal üzerinden paylaştığımız 41 işaret dili klibimiz var. Toplamda 6 milyon izlenmeyi geçmiş durumdayız.”

Haberin Devamı

Engelsiz klipler göz-kulak oldu

KAMERANIN ÖNÜ DE ARKASI DA BİZDE

Zamanlarının büyük bölümünü kendi işlerine ve kızlarına ayırdıkları için video çekimine vakit ayırmanın zor olduğunu belirten Sağlam çifti, “Elimizden geldiğince Ankara’daki farklı mekanları seçip klip tarzında videolar çekiyoruz. Ankara’yı da az da olsa tanıtmış oluyoruz. Video çekimleri kolay olmuyor. Kameranın önüne geçen biz olduğumuz gibi kamera arkasında da yine biz varız. Kameraman, yönetmen, oyuncu, kurgu-montaj hepsini sadece ikimiz yapıyoruz. Çekimler bizi hayli zorluyor. Ama videoyu paylaştığımızda aldığımız geri dönüşler bütün yorgunluğumuzu alıyor. Sadece izleyicilerden değil şarkılarını çevirdiğimiz sanatçılardan da tebrikler geliyor. Özellikle Gökhan Özen, Mustafa Ceceli, Ebru Gündeş, Hakan Peker gibi sanatçılarda yaptığımız videoları kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak teşekkürlerini iletti” dedi.

BAKMADAN GEÇME!