‘Engelsiz Kampüs’ için ortak çalışma

Güncelleme Tarihi:

‘Engelsiz Kampüs’ için ortak çalışma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:25

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük ve beraberindeki Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Engelliler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Acarlar ile Yapı İşleri Daire Başkanı Gülizar Baş, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’yi ziyaret ederek kampüsün engelli bireylerin kullanımına yönelik yapılandırılması için destek talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin ‘Engelsiz Okul’ projelerini basından takip ettiklerini ve projenin Cebeci Kampüsü’ndeki engelli öğrenciler için uygulanmasının büyük bir destek olacağını belirten Karakütük, “Bizler zihinlerimizdeki ve yaşadığımız alanlardaki engelleri kaldırdığımız sürece kimse engelli değildir. Çankaya Belediyesi ile gerçekleştireceğimiz ortak projede bütün engellerin kaldırılması yolundaki adımlardan dolayı mutluyuz” dedi.

İLK ADIMLAR CEBECİ’DE

Konu ile ilgili olarak harekete geçeceklerini vurgulayan Gökçe ise, “Çankaya’daki 156 okulun engelli öğrencilerin kullanımı konusunda yeterliliklerini tespit eden bir çalışma yaptık ve sonuç olarak 20 okulu tamamen engelsiz hale getirdik. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Ankara Üniversitesi’nin de bu talebi bizim için takdirdir. Yeni Toplumcu Belediyecilik uygulamalarımız çerçevesinde belediyemiz karşısında her kurum ve vatandaş eşittir. Üzerimize düşeni severek yerine getirmeye hazırız” şeklinde konuştu. Engellilere hareket alanı yaratacak çalışma üzerine Ankara Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi arasında geçen görüşme sonucunda, Cebeci Kampüs’ünde, hissedilebilir yüzey, engelli rampası, engelli asansörü ve engelli tuvaleti oluşturularak ‘Engelsiz Kampüs’ün ilk adımları atılmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!