Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi çalışmalarına başladı

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi çalışmalarına başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 15:03

Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi çalışmalarına başladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’de, Engelsiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Birimi, birim koordinatörleri toplantısı Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonunda, Rektör Yardımcısı ve Birim Komisyon Başkanı Prof. Dr. Süha Özden’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nurullah Bolat, Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi üyeleri katıldı. Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi olarak yeni dönemde çalışmalara başladıklarını belirten Prof. Dr. Süha Özden, hedeflerinin yeni dönem kayıtlarının ardından birim olarak yeni öğrencilerle birebir temaslar kurmak olduğunu söyledi. Amaçları engelli öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerini en üst düzeyde karşılayabilmek olduğunu belirten Özden, “Birim koordinatörlerinin tanışması, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için yapılan toplantının asıl amacı, birim koordinatörleri aracılığıyla engelli öğrencileri tespit ederek, tamamına ulaşabilmek, ihtiyaçlarını ve taleplerini en üst düzeyde karşılayabilmek, sorunlarıyla ilgilenebilmek ve bir arada olduğumuzu hissettirebilmektir. Bu önemli bir nokta. Zaten sayı olarak az öğrencimiz var. Dolayısıyla yıl içerisinde bu öğrencilerimizle birlikte olmak ve eğitim hayatları boyunca sürekli ilgilenmek istiyoruz. Bu noktada sizlerin görüşleri bizler için son derece önemli. Karşılıklı olarak bu ortamı daha zengin bir hale getireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nurullah Bolat, engellilik ve engelsiz üniversite kavramlarını açıklayarak, birimin yaptığı çalışmalar, etkinlikler, yeni eğitim dönemi için yapılan planlar hakkında bilgiler verdi. Toplantı, birim koordinatörlerinin yapılabilecekler hakkındaki görüşleri alınarak son buldu.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!