Engelllilerden Emniyet’e suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Engelllilerden Emniyet’e suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 16:13

Başkent’teki görme ve ortopedik engelliler, Erişebilirlik Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 12’nci yıl dönümünde düzenledikleri etkinlik ile fiziksel erişebilirliklerini kısıtlayan kent içindeki engellere dikkat çekti.

Haberin Devamı

Aktif Görme Engelliler Derneği (AKTİFGÖR) ve Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesi öncülüğünde oluşturulan Engelli Hakları Formu üyesi engelli vatandaşlar, dün saat 13.30’da Kızılay’da bir araya geldi. Ellerinde taşıdıkları “Engel bedende değil, yürektedir” yazılı pankartla Güvenpark, Kumrular Caddesi ve Necatibey Caddesi’nde yürüyen engelliler, etkinliklerini Sıhhiye’de sonlandırdı. Yaklaşık iki saat yürüyen engelliler, ilgili kanun kapsamında engellilerin erişimine ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılması zorunlu düzenlemelerde yaşanan aksaklıkları tespit ederek, tutanak tuttu. Güzergâh boyunca karşılaştıkları sorunların başında hissedilebilir sarı şeritli yolların bakımsızlığı ile kaldırım işgallerinin geldiğini belirten AKTİFGÖR Başkanı Şerafettin Hasanoğlu, “Özellikle kaldırım üzerine park eden araçlarla ilgili şikayetimiz var” dedi. 

Haberin Devamı

7 TEMMUZ ‘MÜCADELE GÜNÜ’ OLSUN

Engelli geçişini önleyecek şekilde aracını park eden sürücülerle ilgili gerekli yaptırımları uygulamadığı gerekçesiyle Ankara Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Hasanoğlu, şunları söyledi:
“Erişebilirlik, engelliler için günlük yaşama olduğu kadar ekonomik ve sosyal yaşama katılımın, hepsinden önemlisi de yaşama hakkının yegane güvencesidir. Engellendiğinin farkında olan herkes için bundan sonra 7 Temmuz, ‘Erişebilirlik için Mücadele Günü’ olsun. Ta ki her yer ve her şey erişebilir hale gelinceye kadar.

Engelllilerden Emniyet’e suç duyurusu

‘ERİŞİYORSAM EŞİTİM’ ETİKETİ

Bugün şartlarımızı zorlayarak sokağa çıkıyoruz. Sokakların hala engelli erişebilirliği ile ilgili düzenlemelerinin yapılmadığını tespit etmek için yürüyoruz. Nerede bir engelle karşılaşırsak görüntüleyip, ‘Erişiyorsam Eşitim’ hashtag’i ile paylaşıyoruz. Özellikle kaldırım üzerine park eden araçlarla ilgili şikayetlerimiz var. Bu araçların şoförleriyle ilgili işlem yapmayan emniyet mensupları dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü hakkında da suç duyurunda bulunacağız.”

Haberin Devamı

YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEYENE PARA CEZASI

Engelli vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan ve 7 Temmuz 2005 tarih ve 25868 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre; yükümlülükleri yerine getirmediği denetim komisyonlarınca tespit edilen büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına her tespit için 5 bin liradan 25 bin liraya kadar; gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine de her tespit için bin liradan 5 bin liraya kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından idari para cezası uygulanacak.

BAKMADAN GEÇME!