Engellilerin sesini duyuracak proje

Güncelleme Tarihi:

Engellilerin sesini duyuracak proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 14:21

Engellilerin sesini duyuracak proje

Haberin Devamı

DENİZLİ'de engellilere ulaşarak yaşadıkları sıkıntıların tespit edilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan 'Sizden Biriyiz Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi öncülüğünde başlatılan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edilerek finanse edilen Sizden Biriyiz Projesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde tanıtıldı. Toplantıya, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Osman Çiyancı'nın yanı sıra proje ortaklarından İşitme Engelliler Derneği Şube Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Abdülaziz Ünal, Pamukkale Üniversitesi Teknokent'i temsilen Işıl Baysal ve projeye destek veren dernek yöneticileri katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Osman Çiyancı, Denizli'de ciddi boyutta engelli olduğunu, mevcut sosyal ve hukuki haklarını yeterince bilinmediklerini, proje ile kentte ve ilçelerde yaşayan engellilerin durum analizini yaparak, aldıkları hizmetin kalitesini değerlendireceklerini söyledi. Engellilerin seslerini duyurmak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak istediklerini belirten Çiyancı, "Kentte yaşayan engellilerin yanı sıra ilçede yaşayan engellilere de ulaşacağız. Elde edeceğimiz veriler ışığında bir yol haritası hazırlayıp konunun muhatabı tüm kurumlarla paylaşarak hizmetlerin gözden geçirilmesini ve revize edilmesini sağlamak istiyoruz. Engellilerin yaşadığı sorunları bildirmeyi amaçlıyoruz. Sivil topum kuruluşları olarak bu konuda köprü vazifesi üstleniyoruz. Başlattığımız Sizden Biriyiz Projesi'ni kabul ederek finansal destek sağladığı için GEKA'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü Proje Koordinatörü Gülistan Çankaya ise projenin amacı ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 3 ay sürecek proje ile 500 engelliyle anket yapacaklarını belirten Çankaya, "İlk olarak engellilerin yaşadıkları sorunları anket yaparak tespit edeceğiz, daha sonra eğitim faaliyetlerine başlayarak uzmanlar eşliğinde engelli ve engelli ailelerine sahip oldukları haklarla ilgili seminerler vereceğiz. Elde ettiğimiz verileri ilgili müdürlük ve bakanlıklara ileterek engellilere yardımcı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!